«Λευκές νύχτες» με απόφαση Δημάρχου

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 12:20

Τη δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων πέρα από τις 9 μ.μ. έως και την επόμενη μέρα στις 6 π.μ. προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι αυτή η δυνατότητα δίνεται για τη διενέργεια εμπορικών δράσεων όπως είναι οι «Λευκές νύχτες» και τα bazaar.


Έτσι, προβλέπεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές που επιτρέπεται να λειτουργούν, από τις 06:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο και τις Κυριακές, μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Δημάρχου μετά από πρόταση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου μέχρι και τις 6 π.μ. της επόμενης ημέρας. Με την ίδια απόφαση ορίζεται το χρονικό διάστημα για το οποίο επιτρέπεται η παράταση του ωραρίου.
 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ
Επίσης προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακού του Νοεμβρίου αντί για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων αντί για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, προκειμένου η αγορά και το καταναλωτικό κοινό να κάνουν χρήση της προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή σε περιόδους όπου το καταναλωτικό ενδιαφέρον είναι υψηλότερο, αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Επίσης τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές δεν επιτρέπεται να λειτουργούν τις εξής ημέρες: Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια, Καθαρά Δευτέρα εκτός από τα καταστήματα τροφίμων, 25 Μαρτίου, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, Πρωτομαγιά, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, την ημέρα των Χριστουγέννων και την επομένη της (25 και 26/12) και την Κυριακή κατά την οποία διεξάγονται οι εθνικές εκλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass