ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΈΛΛΗΝΕΣ

Χριστούγεννα με τον …ΕΝΦΙΑ

Πυρετός διορθώσεων στο Ε9 - Πάνω από 2,2 εκ. οι δηλώσεις

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:20

Με τον… ΕΝΦΙΑ θα συνδέσουν τα φετινά Χριστούγεννα οι Έλληνες. Αφενός διότι περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια – κανονικά θα ήταν έξι εκατομμύρια αλλά ο ένας στους έξι φρόντισε να αποπληρώσει τον φόρο από την πρώτη ή τις πρώτες δόσεις - θα στηθούν στην ουρά της τράπεζας για να πληρώσουν τον φόρο. Και αφετέρου διότι περισσότεροι από 100.000 θα στηθούν στην ουρά της εφορίας για να υποστούν έλεγχο επειδή έκαναν διορθώσεις που τους εξασφάλισαν μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ.

Θα υπάρξει και ένας τρίτος λόγος για τον οποίο μπορεί να συνδυαστούν τα φετινά Χριστούγεννα με τον ΕΝΦΙΑ: αυτός θα είναι η διόρθωση του Ε9 υπό την προϋπόθεση ότι το υπουργείο Οικονομικών θα ακούσει τα αιτήματα της αγοράς και θα στείλει στη Βουλή τροπολογία να παρατείνει την προθεσμία διόρθωσης των δηλώσεων με τα στοιχεία ακινήτων.

Με τις διορθώσεις του Ε9 το σύστημα Taxis δοκιμάστηκε χθες για τα καλά καθώς υποβλήθηκαν πάνω από 180.000 δηλώσεις σε μία ημέρα.

Συνολικά από τις 14/11 που άνοιξε η εφαρμογή έχουν υποβληθεί 2,2 εκατομμύρια τροποποιητικές δηλώσεις εκ των οποίων οι μισές αφορούν στον ΕΝΦΙΑ και οι υπόλοιπες τον ΦΑΠ των ετών 2010 έως και 2013. Με αυτό τον ρυθμό μέχρι και αύριο τα μεσάνυχτα που εκπνέει η προθεσμία για τη διόρθωση, θα σπάσει και το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων δηλώσεων.

Το υπουργείο Οικονομικών δέχεται βροχή αιτημάτων για παράταση καθώς εκτός από τις διορθώσεις του Ε9, οι φορολογούμενοι –κυρίως λόγω της έκπτωσης των μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων- είναι υποχρεωμένοι να παρέμβουν και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος και ειδικά στα έντυπα Ε1 και Ε2. Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι για να ανακοινωθεί παράταση, θα πρέπει να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να ολοκληρώσει κάποια στιγμή τις διορθώσεις του Ε9 για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 έτσι ώστε το σύστημα να υποδεχτεί και τις μεταβολές που έγιναν στην ακίνητη περιουσία κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς έτσι ώστε να υπολογιστεί και ο ΕΝΦΙΑ του 2015. Οι οριστικές αποφάσεις για το αν θα υπάρξει παράταση ή όχι θα ληφθούν ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass