ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Πού μοιράζονται οι 137 θέσεις 5μηνιτών στη Λάρισα

* Στις 29/12 τα αποτελέσματα μοριοδότησης για την «επιταγή κατάρτισης» * Από χθες οι αιτήσεις για άνεργους πτυχιούχους

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2014 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:27


 


 

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των θέσεων κοινωφελούς εργασίας, που θα ενταχθούν και θα καλυφθούν μέσω του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για 52.818 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες, σχολεία, νοσοκομεία, ασφαλιστικά Ταμεία κλπ εκ των οποίων οι 137 αφορούν στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Η δημόσια πρόσκληση με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων στο πρόγραμμα, έχει αποσταλεί από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση, η οποία αναμένεται εντός των επομένων ημερών.
Οι θέσεις εργασίας για τη Λάρισα κατανέμονται ως εξής:
Διοικητικού 41, Διοικητικού - Λογιστικού 4, Διοικητικών Γραμματέων 14, Ελαιοχρωματιστών 2, Κλητήρων-Οδηγών (με άδεια οδήγησης Β΄κατηγορίας) 8, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, Πληροφορικής 3, Κτηνίατροι 1, Τεχνικοί Ηλεκτρολόγοι 3, Υδραυλικοί 2,Αγρονόμοι Τοπογράφοι 2, Αρχιτέκτονες 2, Πολιτικοί Μηχανικοί 3, Τοπογράφοι 2, Μηχανικοί Περιβάλλοντος 1, Μηχανολόγοι Μηχανικοί 1, Επόπτες Υγείας 1, Κοινωνικοί λειτουργοί 1, Μαιευτικής 1,  Βιβλιοθηκονόμοι 1, Γεωλόγοι 1, Γεωπόνοι 3, Δασολόγοι 1, Τεχνολόγοι Γεωπονίας 1, Τεχνολόγοι Τροφίμων 2 και Γενικών καθηκόντων 33.
Πάντως  οι  προσλήψεις αναμένονται το Φεβρουάριο και θα έχουν διάρκεια πέντε μήνες. Η αμοιβή όσων επιλεγούν στο πρόγραμμα κυμαίνεται από 427 (κάτω των 25 ετών), έως 490 ευρώ το μήνα.
Από το σύνολο των θέσεων εργασίας, οι 38.200 θα απορροφηθούν από αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, ΤΕΕ, ΙΕΚ), ενώ άλλες 14.353 θέσεις αφορούν απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ – ΤΕΙ).
Οι ωφελούμενοι των θέσεων κοινωφελούς απασχόλησης θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
Εξάλλου ως προς την έκδοση των αποτελεσμάτων μοριοδότησης για τους υποψήφιους ωφελούμενους, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης, με τίτλο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση», (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 08/2014 για voucher κατάρτισης ανέργων ηλικίας 29-64 ετών), ανακοινώνεται ότι:  Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.
α) τα αποτελέσματα της μοριοδότησης των εν δυνάμει ωφελούμενων (μετά τους σχετικούς ελέγχους)
β) η δήλωση της διοικητικής εμπειρίας.
Η δήλωση (ύπαρξης ή μη) της διοικητικής εμπειρίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την τελική κατάταξη των ωφελούμενων. Τα αποτελέσματα θα είναι αναρτημένα μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Εξάλλου ο ΟΑΕΔ έθεσε από χθες το πρωί σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το πρόγραμμα καλύπτει νέους έως 29 ετών, και προσφέρει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα .http://www.voucher.gov.gr έως 14.1.2015 ώρα 24:00. Αντίθετα, οι πάροχοι κατάρτισης μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 29.12.2014, στις 11 πμ έως 14.1.2015 ώρα 24:00. Κατά την υποβολή της αίτησης το πληροφοριακό σύστημα των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας, ελέγχει αυτόματα τα ατομικά στοιχεία του αιτούντος, μέσω του Μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ και σε περίπτωση μη ταυτοποίησης τους, δεν επιτρέπει την υποβολή της αίτησης. Το επίδομα ανέρχεται σε 3.120 ευρώ και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης το οποίο λαμβάνει ο ωφελούμενος από τον ΟΑΕΔ  για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα κατάρτισης. Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση, βάσει κριτηρίων. Τα κριτήρια μοριοδότησης είναι: Ο βαθμός Κτήσης Πτυχίου, η ηλικία του υποψηφίου, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (διαχειριστικό έτος 2013, οικονομικό έτος 2014) και ο χρόνος ανεργίας.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass