ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ

Προκηρύχτηκαν 24 θέσεις για τους "προστατευόμενους"

* Από σήμερα έως τις 29 Ιανουαρίου οι αιτήσεις διορισμού στον ΟΑΕΔ - Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2014 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:32

Από σήμερα έως και 29/1/2015, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις αρμόδιες επιτροπές του Ν.2643/98 για την κάλυψη 24 θέσεων σε Δημόσιες Υπηρεσίες. ΝΠΔΔ και ΟΤΑ στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ που εκδόθηκε χθες.
Σύμφωνα μ΄αυτή οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΕΚΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ, ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις. 
Για αναλυτικές κατευθύνσεις και οδηγίες  οι ενδιαφερόμενοι παραπέμπονται στα αναγραφόμενα στη σχετική Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Περί καθορισμού των δικαιολογητικών και του ειδικού εντύπου της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης και των δικαιολογητικών που καταθέτουν οι προστατευόμενοι του Ν.2643/1998 (Α΄220) στην Επιτροπή του άρθρου 9 του ιδίου νόμου, εφόσον υποβάλλουν υποψηφιότητα για διορισμό σε θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ» (δημοσιευμένη στο Β΄ τεύχος ΦΕΚ με αρ.3408/18-12-2014), καθώς και στα Παραρτήματά της Α, Β και Γ.
Πάντως σύμφωνα με σχετική προκήρυξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, υπάρχουν συνολικά 23 θέσεις:
 * Τρείς θέσεις για όλες τις κατηγορίες προστασίας, 2 ΤΕ Νοσηλευτικής και 1 ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
* Πέντε θέσεις στη κατηγορία πολυτέκνων κατανεμημένες ως εξής: 1 ΠΕ Ιατρών (ειδικότητας παθολογίας) για τις φυλακές Δομοκού, 1 ΠΕ Δημοσιονομικών για την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) Μαγνησίας, 1 ΤΕ Νοσηλευτικής για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, 1 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής για το Πανεπιστημιακό Λάρισας και 1 ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών στο ΚΕΠ Δήμου Καρδίτσας.
* Στην κατηγορία ΑμΕΑ, 5 θέσεις κατανεμημένες ως εξής: 2 ΤΕ Νοσηλευτικής για το "Αχιλλοπούλειο" Νοσοκομείο Βόλου, 2 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής για το Πανεπιστημιακό Λάρισας και 1 ΥΕ Θαλαμηπόλων για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας - Παράρτημα Καρδίτσας.
* Στην κατηγορία Εμμεση ΑμΕΑ, 3 θέσεις κατανεμημένες ως εξής: 1 ΠΕ Νοσηλευτικής για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, 2 ΤΕ Νοσηλευτικής   για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας - Παράρτημα Καρδίτσας.
* Για την κατηγορία αναπήρων πολέμου και τέκνων τους 3 θέσεις. 1 ΠΕ Νοσηλευτικής στο Πανεπιστημιακό Λάρισας, 1 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων στο Πανεπιστημιακό  Λάρισας και 1 ΤΕ Επαγγελμάτων Υγελθιας και Πρόνοιας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
* Στην κατηγορίας τριτέκνων προκηρύχτηκαν 5 θέσεις κατανεμημένες ως εξής: 1 ΤΕ Δημοσιονομικών στην ΥΔΕ Μαγνησίας, 1 ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων για το Πανεπιστημιακό Λάρισας, 1 ΤΕ Ραδιολογίας - Ακτινολογίας για το Πανεπιστημιακό Λάρισας , 1 ΤΕ Νοσηλευτικής για το πανεπιστημιακό Λάρισας και 1 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής για το Πανεπιστημιακό Λάρισας.
 ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ
Οι υποψήφιοι πρέπει :
1. Να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους.
2. Να μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν.
3. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού.
4. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.
Συνοπτικά οι υποψήφιοι για διορισμό στις θέσεις που προκηρύχθηκαν, συμπληρώνουν ειδικό έντυπο αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, που παρέχεται από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ., στο οποίο δηλώνουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται ως και τις συγκεκριμένες θέσεις της προκήρυξης στις οποίες επιθυμούν να διορισθούν, κατά σειρά προτίμησης.
Οι αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις των υποψηφίων, υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ – Περ/κή Δ/νση Θεσσαλίας, Επιτροπή του άρθρου 9 Ν.2643/98 Ερμογένους 10, ΤΚ 41447, Λάρισα, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της ανακοίνωσης της  προκήρυξης αυτής  στον τύπο. Με δεδομένο ότι η προκήρυξη δόθηκε χθες συνεπώς η προθεσμία ξεκινά σήμερα και λήγει στις 29 Ιανουαρίου. 
Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης σε μία Επιτροπή του άρθρου 9 του Ν.2643/98. Η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων, επιφέρει ακύρωση όλων των αιτήσεων που έχει υποβάλλει ο προστατευόμενος.
Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για θέσεις από μία (1) μόνο κατηγορία προσωπικού (Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε., Υ.Ε.).
Οι προστατευόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για προκηρυχθείσες θέσεις για μία μόνο κατηγορία προστασίας.  Εάν ένας υποψήφιος ανήκει σε περισσότερες από μία κατηγορίες προστασίας (ΑμεΑ, πολυτέκνων, τέκνων αγωνιστών εθνικής αντίστασης, έμμεσης ΑμεΑ, αναπήρων πολέμου /τέκνων τους, τριτέκνων), επιλέγει τη μία κατηγορία προστασίας ως κύρια, βάσει της οποίας δηλώνει τις θέσεις που επιθυμεί.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν τους τίτλους σπουδών και όλα τα λοιπά προσόντα που απαιτούν οι αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αναφέρονται παραπλεύρως της θέσης, και να τα αποδεικνύουν όπως αυτές ορίζουν. 
ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Στο μεταξύ αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr τα αποτελέσματα της μοριοδότησης για τους υποψήφιους ωφελούμενους, του προγράμματος κατάρτισης 16.660 ανέργων, ηλικίας από 29 έως 64 ετών, με επιταγή κατάρτισης σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση.  Ταυτόχρονα, στην ίδια ιστοσελίδα αναρτήθηκε και η δήλωση της διοικητικής εμπειρίας. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), η δήλωση (ύπαρξης ή μη) της διοικητικής εμπειρίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την τελική κατάταξη των ωφελούμενων.  Τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στον ίδιο διαδικτυακό τόπο, έως και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass