Στο φόρουμ της Αδριατικής το Επιμελητήριο Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2014 14:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:29

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 14ο Συνέδριο του  Forum της Αδριατικής,  το οποίο διοργάνωσε το Επιμελητήριο της Κέρκυρας. Συμμετείχαν εκπρόσωποι και πολυπληθείς αντιπροσωπείες των Επιμελητηρίων από όλα τα κράτη της Αδριατικής, Ελλάδα, Ιταλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Κροατία, Μοντενέγκρο, Φίρομ, Σλοβενία, τοπικοί Άρχοντες και  εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

          Τα θέματα που απασχόλησαν το Συνέδριο ήταν πολλά και κρίσιμα, με έμφαση την επίδραση της Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στις χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου. Κορυφαία θέματα οι μεταφορές, οι συγκοινωνίες, ο τουρισμός, η γεωργία, το περιβάλλον, η αλιεία, οι υδατοκαλλιέργειες και η επιχειρηματικότητα της γυναίκας.

          Σημαντικά υπήρξαν τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις των ομάδων εργασίας που ασχολήθηκαν με  τα ανωτέρω θέματα.

          Το  Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών  συμμετείχε με την Πρόεδρο κ. Σοφία Οικονομάκου, την Αντιπρόεδρο κ. Στέλλα Μπαλάση και τις εκπροσώπους των Επιμελητηρίων Λαρίσης κ. Καλλιόπη Τζίκα και Χαλκίδας κ. Δέσποινα Καραμπέτσου.

          Η Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Σοφία Οικονομάκου, η οποία εκπροσώπησε και το Ευρωεπιμελητήριο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ξεκίνησε την ομιλία της  με την έρευνα του Ευρωεπιμελητηρίου για τη συμμετοχή των γυναικών στα Κέντρα λήψης αποφάσεων και τις θέσεις του, που κατετέθησαν στη Ευρωβουλή και ενημέρωσε τις παριστάμενες για τα συμπεράσματα, τα οποία καταρρίπτουν  τα στερεότυπα  που θέλουν την γυναίκα σε αποκλεισμό από την ηγεσία των ανδρών. Στη συνέχεια η κ. Οικονομάκου εστίασε την εισήγησή της στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών μέσω κοινωνικών Συνεταιρισμών, της οικονομίας της αλληλεγγύης, όπως είπε.  Τέλος, ανέπτυξε το πρόγραμμα Erasmus, το οποίο υλοποιεί το Δίκτυο και κάλεσε τις παρευρισκόμενες να συμμετάσχουν. Έκλεισε τις εισηγήσεις της με την κοινοποίηση της ενεργούς συμμετοχής του Δικτύου στη συνεργασία της Ελλάδας με το Κέντρο Εμπορίου της Κίνας και τα οφέλη που θα προκύψουν για τους Έλληνες παραγωγούς και εξαγωγείς.

Πολυπληθείς ήταν η Ελληνική αντιπροσωπεία. Τον Σύνδεσμο Νησιωτικών Επιμελητηρίων, INSULEUR, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος των κ. Γ. Μπενέτος. Τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, κ. Παύλος Τονικίδης, ο οποίος και  καλωσόρισε τους παριστάμενους. Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ιονίου εκπροσώπησαν οι Πρόεδροι κ.κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης του Επιμελητηρίου Κερκύρας, Παναγιώτης Τσιχριτζής του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κωνσταντίνος Νικολούτσος του Επιμελητηρίου Ηλείας, το Επιμελητήριο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο τ. Πρόεδρος κ. Γιώργος Καραμπάτος, Πρόεδρος των Δρόμων της Ελιάς. Παραβρέθηκε επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, η Οικονομική Διευθύντρια, κ. Έλενα Κωντοθανασοπούλου, ο επιστημονικός σύμβουλος και ιδικός επί Ευρωπαϊκών θεμάτων της Κεντρικής Ένωσης, κ. Γεώργιος Ασωνίτης,  του οποίου η εισήγηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων των Νομών του Ιονίου και Νησιών, που είχαν κληθεί. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο  Περιφερειάρχης κ. Σπυρίδων Σπύρου. Παρέστησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  ο Δήμαρχος Κέρκυρας, κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιονίου κ. Α. Παπασαλή κ.α Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν εκπρόσωποι Φορέων και πολλοί επιχειρηματίες των περιοχών της Αδριατικής και Ιονίου.

          Πρέπει να επισημάνουμε την άρτια οργάνωση και συγκρότηση του Forum από το Επιμελητήριο  της Κέρκυρας, καθώς και την ιδιαίτερη φιλοξενία που ο Πρόεδρος κ.  Γιώργος Χονδρογιάννης  και τα στελέχη του Επιμελητηρίου επεφύλαξαν στους Έλληνες και Ξένους Συνέδρους και συμμετέχοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass