Japonica: Ζητά περισσότερα ομόλογα, αλλά σε χαμηλότερη τιμή

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2013 20:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:19

Περισσότερα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά σε χαμηλότερη τιμή ζητεί να αγοράσει, με νέα πρόταση που υπέβαλε σήμερα, η εταιρία Japonica. Σήμερα, καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας πρότασης που είχε υποβάλει στις αρχές Ιουνίου προς τους ομολογιούχους η εν λόγω εταιρία, επανήλθε με νέα πρόταση, ζητώντας αυτήν τη φορά να αγοράσει ομόλογα αξίας έως 4 δισ. ευρώ.

 Όμως η τιμή στη νέα αυτή πρόταση κατέβηκε στο 40% της ονομαστικής αξίας του κάθε ομολόγου έναντι 45% που είχε καθοριστεί στην προηγούμενη πρόταση. Όπως εξηγεί η εταιρία, η νέα χαμηλότερη τιμή αντανακλά το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» καθώς οι δανειστές της είναι πολύ πιθανόν με τον τρόπο αυτό να επιδιώξουν να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό της τάξεως των 3 έως 4 δισ. ευρώ το οποίο εμφανίζει το πρόγραμμα στήριξης που έχει συναποφασίσει το ΔΝΤ και η ΕΕ.

 Η Japonica, με σημερινή της ανακοίνωση, διευκρινίζει ότι οι μεγάλες διακυμάνσεις καθώς κι η περιορισμένη ρευστότητα που χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά ομολόγων, έχουν ως αποτέλεσμα οι αγοραίες τιμές των κρατικών τίτλων να μην αντιπροσωπεύουν πλήρως την πραγματική τους αξία. Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο οι τιμές των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στη δευτερογενή αγορά κατά περίπου 12% μετά την πρώτη δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Japonica στις αρχές Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση εκείνη, η οποία λήγει σήμερα, αφορούσε την αγορά ελληνικών ομολόγων αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ. Η νέα δημόσια πρόταση της εταιρίας, την οποία έχει ιδρύσει το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs Paul Kazarian, λήγει την 1η Αυγούστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass