ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στην Ιταλία οι αργυροχρυσοχόοι Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2013 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:23
 
Στην Ιταλία αναμένεται να βρεθούν το επόμενο διάστημα 20 μέλη του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων- Ωρολογοποιών του Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσω «Δια βίου εκπαίδευσης –Leonardo da Vinci. Σκοπός του προγράμματος είναι η επιμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου, σε θέματα τεχνολογίας και επιστήμης. 
 
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Συλλόγου υπέβαλλε σχετική πρόταση, υπό τον τίτλο «Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ Αργυροχρυσοχοΐας μέσα από την Τεχνολογική τους Αναβάθμιση», η οποία και εγκρίθηκε. Η πρόταση αφορά στην μετάβαση, όπως προαναφέρθηκε, 20 μελών στην Ιταλία, είτε τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, ή τον Μάιο του 2014 –ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας είναι ο φορέας συντονισμού και υλοποίησης του σχεδίου, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοποιών θα μετέχει με οκτώ μέλη από την διοίκησης της ως φορέας αποστολής. Τα δικαιώματα συντονισμού και επιλογής συμμετασχόντων είναι αποκλειστικά από τον ΣΑΩΝΛ.
Το σχέδιο προβλέπει εκπαίδευση – κατάρτιση , ανταλλαγή εμπειριών, πρακτική άσκηση και ενημέρωση υπεύθυνων δράσεων κατάρτισης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, εκπαιδευτών, επιχειρηματιών και υπεύθυνων επιχειρήσεων της χώρας σε θέματα μόδας, σχεδίασης, επεξεργασίας, κατεργασίας, ανάδειξης, παραγωγής, αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών κατασκευής, προώθησης πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων και την εφαρμογή των ΝΕΤ στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας των εργαζομένων του κλάδου. Σαν χώρα υποδοχής επελέγη η Ιταλία- περιοχή Μιλάνου που διαθέτει ολοκληρωμένες υποδομές στον τομέα της κατασκευής, της προώθησης και εμπορίας προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων χρυσοχοΐας. Ειδικά η βόρεια βιομηχανική περιοχή έχει καταφέρει να είναι ένα από τα κέντρα της διεθνούς παραγωγής και εμπορίας διοργανώνοντας ετήσιες εκθέσεις κοσμημάτων της Ευρώπης. Ο φορέας υποδοχής, COEYR, είναι ένας άρτια οργανωμένος οργανισμός με μακροχρόνια εμπειρία συμμετοχής σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ιδιαίτερα το LDV. Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνονται επισκέψεις στην Ένωση Αργ/χρύσ/ων της Valenza, στη Σχολή Αργ/χρυσ/ας Vincenzo Melchiorre, στο Ιταλικό Γεμολογικό Ινστιτούτο (IGI), σε βιομηχανικές μονάδες κοσμημάτων, καθώς και στο περίφημο εργαστήριο Alessandro Gioielli. Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να απευθύνονται στη διοίκηση του Συλλόγου, στα τηλ.: 2410-532731, 6973.228.337.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass