ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ. - ΣΕ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ

Αλλάζουν κτίρια οι Εφορίες της Λάρισας

* Δεν προχώρησε, λόγω οικονομικού κόστους η αξιοποίηση του κτιρίου του ΕΟΜΜΕΧ - Οι προϋποθέσεις που θέτει για την ενοικίαση το υπ. Οικονομικών

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2013 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:15
  
Του Γιώργου Νούλη
 
Το πράσινο φως για να δοθεί λύση στο μείζον στεγαστικό πρόβλημα των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών του ν. Λάρισας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Μετά από μια 15ετία περίπου, αλλεπάλληλων και επίμονων οχλήσεων από τους εφοριακούς και τις τοπικές αρχές προς την ηγεσία του υπουργείου για την αναγκαιότητα μετακόμισης των Δ.Ο.Υ. σε σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους, η Κτηματική Υπηρεσία Λάρισας δρομολογεί από σήμερα τη επίλυση του κτιριακού προβλήματος των Εφοριών με την πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση δύο οικημάτων, για τη στέγαση της Α΄και της Β΄ Εφορίας Λάρισας.
Οι δύο μειοδοτικές δημοπρασίες στις οποίες προβαίνει η Κτηματική για τη μίσθωση κτιρίων γραφείων πέραν των όποιων προδιαγραφών θέτουν, σηματοδοτούν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το τέλος της αναδιοργάνωσης των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Λάρισας, καθώς οριστικά πλέον ο νομός μένει με δύο Εφορίες, την Α΄ Δ.Ο.Υ., η οποία έχει απορροφήσει τις Δ.Ο.Υ. Αγιάς, Τυρνάβου και Ελασσόνας και την Β΄ Δ.Ο.Υ. η οποία έχει ενοποιηθεί με την Γ΄ και τη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων).
Η αναζήτηση μίσθωσης ακινήτων, που δεν αποκλείει και την περίπτωση να συστεγαστούν και δύο εφορίες στον ίδιο χώρο, εφόσον βρεθεί το κατάλληλο κτίριο, θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει θετική εξέλιξη μέχρι το τέλος του χρόνου οι δύο εφορίες της Λάρισας θα αλλάξουν χώρο. Να θυμίσουμε πως η Β΄ Εφορία μισθώνει το υπάρχον κτίριο από το 1995 και η Α΄ από τις αρχές του 1980. Τα κτίρια στην πορεία του χρόνου δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές λειτουργίας και ο σύλλογος εφοριακών έθετε το στεγαστικό, στις προτεραιότητες των διεκδικήσεων του. Αν και το υπουργείο Οικονομικών διέθετε ιδιόκτητο οικόπεδο πίσω από το Γηροκομείο Λάρισας, η ιδέα της ανέγερσης κτιρίου είχε εγκαταλειφθεί από καιρό, καθώς δεν μπορούσε να καλυφθεί το κόστος των 13 εκ. ευρώ. Στην πορεία, οι εργαζόμενοι πίεζαν για τη μίσθωση ακινήτου, με το κτίριο του ΕΟΜΜΕΧ στη Σωκράτους να εμφανίζεται ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Και αυτή όμως λύση εγκαταλείφθηκε καθώς το κτίριο απαιτούσε εργασίες ανακαίνισης υψηλού κόστους, άνω των 700.000 ευρώ.
Τελικά το Υπουργείο Οικονομικών πρόκρινε την ενοικίαση δύο ακίνητων, στο κέντρο ή και περιφερειακά της πόλης όχι πάνω από 3 χλμ μακριά, με ανώτατο όριο μηνιαίας μίσθωσης τα 5.500 ευρώ για κάθε ένα και διάρκεια τα 12 χρόνια. Τόσο για το οίκημα της Α΄ όσο και το οίκημα της Β΄ ΔΟΥ, αναζητούνται χώροι για το καθένα 2.200 μικτών τ,μ. με 20 χώρους στάθμευσης οχημάτων.
ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Ειδικότερα για τη στέγαση της A Δ.Ο.Υ. Λάρισας το οίκημα πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 2.195 τ.μ. (1.610 τ.μ. γραφειακούς και ειδικούς χώρους και 585,00 τ.μ. αρχειακούς - βοηθητικούς χώρους), ωφέλιμης 1.798 τ.μ., 20 στεγασμένους ή υπαίθριους χώρους στάθμευσης, νόμιμη οικοδομική άδεια και για την ζητούμενη χρήση, βεβαίωση εφαρμογής αυτής, πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, πυροπροστασία κ.λ.π.
Για τη στέγαση της Β Δ.Ο.Υ. Λάρισας το οίκημα πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μικτής επιφάνειας 2.228 τ.μ. (1.641 τ.μ. γραφειακούς και ειδικούς χώρους και 587 τ.μ. αρχειακούς - βοηθητικούς χώρους), συνολικής ωφέλιμης 1.823 τ.μ. είκοσι στεγασμένους ή υπαίθριους χώρους στάθμευσης, νόμιμη οικοδομική άδεια και για την ζητούμενη χρήση, βεβαίωση εφαρμογής αυτής, πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, πυροπροστασία κ.λ.π.
Και τα δύο οικήματα πρέπει να βρίσκονται εντός του σχεδίου και περιφερειακά της πόλης της Λάρισας, κατά προτίμηση σε απόσταση μέχρι 3 χλμ. από το κέντρο της και το ανώτατο όριο του μηνιαίου μισθώματος ορίστηκε στα 5.500 ευρώ .Το μίσθωμα θα παραμείνει σταθερό για μία τριετία και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως και από την έναρξη του τέταρτου έτους της μίσθωσης κατά ποσοστό ίσο με τη μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγουμένου δωδεκαμήνου, όπως αυτή η μεταβολή υπολογίζεται από τη Στατιστική. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 12 χρόνια ενώ η μειοδοτική δημοπρασία θα γίνει τη Δευτέρα στις 9 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας από τις 10 πμ - 12 μ.
 
 .
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass