ΜΙΧ. ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΑΕΔ

Πλήγμα για τους ανέργους η αποδυνάμωση του ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2013 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:22
Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας πραγματοποίησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μιχάλης Σακελάρης, όπου έγινε δεκτός από την αν. προϊσταμένη Όλγα Τσιούρβα, με την οποία συζήτησε ζητήματα που αφορούν στον ΟΑΕΔ, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δύο πλευρών και ο κ. Σακελάρης ζήτησε από την κ. Τσιούρβα, σε τοπικό επίπεδο παρά τα όσα προβλήματα έλλειψης προσωπικού του οργανισμού την όσο το δυνατό καλύτερη στήριξη και εξυπηρέτηση των ανέργων συμπολιτών μας, που βιώνουν χειρότερα από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα στη χώρα μας, τα τραγικά αποτελέσματα των πολιτικών των μνημονίων και της εξαθλίωσης που εφαρμόζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με τον κ. Σακελάρη «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την ανεργία έχουμε ξεκάθαρη θέση και μεταξύ άλλων προτείνουμε το επίδομα ανεργίας να γίνει Επίδομα Απασχόλησης με ταυτόχρονη αύξησή του κατά 25% και με τον εργοδότη που θα προσλαμβάνει τον άνεργο να καταβάλει μόνο τη διαφορά μεταξύ του επιδόματος και των καθαρών αποδοχών της μηνιαίας μισθοδοσίας του».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Σακελάρη στις αρμοδιότητες της Εργατικής Εστίας που έχει αναλάβει ο ΟΑΕΔ και στο ότι για πρώτη χρονιά φέτος, δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ μένουν χωρίς τις αναγκαίες λόγω ηλικίας αλλά και λόγω της οικονομικής κατάστασης, ολιγοήμερες διακοπές που όλα τα χρόνια παρείχε η Εργατική Εστία στους δικαιούχους συνταξιούχους του ΙΚΑ.
Η κ. Τσιούρβα από την πλευρά της δήλωσε πως «παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την εξυπηρέτηση των 25.500 επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων στον νομό Λάρισας, τη στιγμή που υπάρχουν μέρες που ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετείται από τον ΟΑΕΔ Λάρισας ξεπερνά τους 1000 έχοντας προστεθεί στις αρμοδιότητες εκτός της εργατικής εστίας και ο ΟΕΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται από όγκο δουλειάς και ευθύνης απέναντι στον πολίτη».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass