ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΓΣΕΒΕΕ

Καββαθάς: Στη ΔΕΘ η αρχή των κινητοποιήσεων

* Επανεξετάζουν την ημερομηνία για το «λουκέτο» οι επαγγελματοβιοτέχνες – Συζητήσεις για κοινή «κάθοδο» με την ΕΣΕΕ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2013 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:22
Αρχή των κινητοποιήσεων των επαγγελματοβιοτεχνών της χώρας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ που έχει προγραμματίσει η Συνομοσπονδία. Με αιχμή του δόρατος το «πάγωμα» των παλαιότερων οφειλών και την αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, ο επαγγελματοβιοτεχνικός κόσμος της χώρας βρίσκεται επί ποδός, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ εξετάζει και το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής –επιδιώκοντας αναστολή- ενάντια σε τυχόν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, η ΓΣΕΒΕΕ επανεξετάζει την ημερομηνία για το πανελλαδικό «λουκέτο» που είχε προαναγγελθεί για τις 16 Σεπτεμβρίου –«μετά την άρνηση της ΕΣΕΕ, επανεξετάζουμε την ημερομηνία, η κινητοποίηση όμως θα γίνει», δήλωσε από τη Λάρισα ο κ.Καββαθάς.
Ο έντονος προβληματισμός που επικρατεί στις τάξεις των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων φάνηκε χθες το βράδυ, καθώς η αίθουσα του δευτέρου ορόφου του Επιμελητηρίου Λάρισας ήταν γεμάτη από κόσμο. Προσερχόμενος στην ενημερωτική συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο για κινητοποιήσεις των επαγγελματοβιοτεχνών-εμπόρων της χώρας ενάντια στη «φορομπηχτική» πολιτική της κυβέρνησης, στην υπερφορολόγηση, στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και το ασφαλιστικό –που είναι ένα τεράστιο ζήτημα για τους ΕΒΕ. «Να μην μείνει κανείς στον καναπέ. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί, πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί», είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας, Φαίδων Ζαμπούρας.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ
Σύμφωνα με τον κ.Καββαθά, οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν οφειλές τόσο από τους 480.000 εν ενεργεία ΕΒΕ, όσο και από τους 200.000 που έχουν αναγκαστεί να βάλουν «λουκέτο», εξαιτίας της ύφεσης. Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας ΕΒΕ ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 5.000 ασφαλισμένοι, με οφειλές περίπου στα 20.000 ευρώ, που κανονικά θα έπρεπε να έχουν βγει στη σύνταξη, αλλά δεν μπορούν, εξαιτίας των οφειλών που έχουν. Στα κύρια αιτήματα των ΕΒΕ είναι το «πάγωμα» -και κεφαλαιοποίηση- των παλαιών οφειλών και ρύθμιση με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να καταβάλλονται οι δόσεις, καθώς και η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, ώστε να εισρεύσουν περισσότερα χρήματα στο ταμείο του Οργανισμού.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ
Παράλληλα, οι ΕΒΕ ζητούν την αποποινικοποίηση των ασφαλιστικών οφειλών, ζητώντας τόσο να σταματήσουν οι προσωποκρατήσεις για χρέη προς τον ΟΑΕΕ, όσο και να σταματήσουν τα ειδοποιητήρια-«κατασχετήρια» σημειώματα που έχουν ήδη φτάσει στα χέρια ασφαλισμένων. «Με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, οι ΕΒΕ θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα. Εμείς έχουμε ζητήσει να σταματήσει η τρομοκράτηση και να μην αποστέλλονται τα σημειώματα. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε και σε δικαστικές προσφυγές –για αναστολή εκτέλεσης των αναγκαστικών μέτρων», είπε ο κ.Καββαθάς. Ο ίδιος σημείωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες η διοίκηση της Συνομοσπονδίας θα καταθέσει και μηνυτήριες αναφορές για το θέμα του ταμείου ανεργίας του ΟΑΕΕ (τα 90 εκατ. που είχαν συγκεντρωθεί, εκ των οποίων ελάχιστα έφτασαν στα χέρια των ΕΒΕ), αλλά και για το ποσό των 30 εκατ. ευρώ που είχε συγκεντρωθεί για παροχές προς τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη συνάντηση για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος, Γιώργος Καββαθάς και ο γενικός γραμματέας, Νίκος Σκορίνης της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΕΣΘ, Νίκος Τζίκας, ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Γιώργος Τσιαπλές και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ, Φαίδων Ζαμπούρας. Το επόμενο διάστημα καλούνται σε πρώτο επίπεδο να συνεδριάσουν και να λάβουν θέσεις και αποφάσεις οι ίδιοι οι φορείς – ο ΕΣΛ αναμένεται να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση εντός του Σεπτεμβρίου- και στη συνέχεια αυτές οι θέσεις να τεθούν υπόψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass