ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σε μετωπική σύγκρουση με το ΥΠΟΙΚ οι εφοριακοί

* Τη μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία του κλάδου αποφάσισαν χθες σε έκτακτη γ.σ. οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 3:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
 
Τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις οικονομικές υπηρεσίες του νομού, στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία για αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 27 και 28 Ιουνίου, αντιστεκόμενοι «στις πολιτικές διάλυσης και υποβάθμισης του εφοριακού κλάδου» αποφάσισαν χθες σε έκτακτη συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. του ν. Λάρισας.
«Διεκδικώντας όπως αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμά τους το δικαίωμα στην εργασία και καταγγέλλοντας τα σχέδια διάλυσης του κλάδου και την όποια επιχειρούμενη απόλυση εργαζομένου», οι εφοριακοί της Λάρισας, αποφάσισαν να αντισταθούν δυναμικά και καθολικά ενάντια στο υπ. Οικονομικών, το οποίο όπως ειπώθηκε προετοιμάζει το έδαφος για την κατάργηση οργανικών θέσεων,
για διάλυση τμημάτων - υπηρεσιών, υποχρεωτικές μετακινήσεις εφοριακών και συνεπακόλουθες απολύσεις.   
Τόσο η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ελένη Μητρουλιά, όσο και οι λοιποί ομιλητές όπως οι γενικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας κ. Αχιλλέας Χατζούλης και Πασχάλης Τζαστούδης, ο αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Μαυροειδής και η γ. γραμματέας του συλλόγου κ. Βικτωρία Μπαρμπή, χαρακτηρίζοντας την αυριανή κινητοποίηση, ως μάχη επιβίωσης του κλάδου, κατήγγειλαν την αυθαιρεσία, την προχειρότητα και τους πειραματισμούς στην επεξεργασία και εφαρμογή των «μεταρρυθμιστικών τομών» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου που οδηγούν, όπως τόνισαν στη συρρίκνωση των σημερινών υπηρεσιών του κλάδου, στην αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους και στις απολύσεις.
 « Οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με το μέλλον των υπηρεσιών του υπουργείου οικονομικών, είναι πλέον ξεκάθαρες και δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς και παλινωδίες. Η διάλυση των υπηρεσιών, η ιδιωτικοποίηση των αντικειμένων, η ενοχοποίηση των εργαζομένων, έχουν ετοιμάσει το έδαφος. Το επόμενο στάδιο είναι οι απολύσεις. Ο αυταρχισμός και η ανελαστικότητα της πολιτικής ηγεσίας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», επισήμαναν οι ομιλητές. 
« Με όλα όσα δρομολογούνται είναι δυνατόν να μην υπάρξει αναστάτωση, φόβος, οργή και αγανάκτηση στον κλάδο μας, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Μητρουλιά. Σε μια περίοδο, όπου η αναγκαιότητα πάταξης της φοροδιαφυγής είναι το κυρίαρχο διακύβευμα αλλά και καθολική απαίτηση της κοινωνίας, το υπουργείο προχωρά στην αναδιοργάνωση με έναν τρόπο ευκαιριακό χωρίς ουσιαστικό διάλογο. Εμείς όμως δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην πλήρη αποδιοργάνωση των Δημόσιων Φοροελεγκτικών Υπηρεσιών και στην απαξίωσή τους. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη διάσπαση των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ και μάλιστα στην πιο κρίσιμη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας. Αυτοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας για να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη και με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα να φέρουμε έσοδα στο Δημόσιο Τομέα. Οι κόκκινες γραμμές έχουν τεθεί και δεν διαπραγματευόμαστε:
- Τη διασφάλιση δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας.
- Τη διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων  
- Την ιδιωτικοποίηση των φορολογικών αντικειμένων  
- Διεκδικούμε το πάγωμα κάθε διαδικασίας αναδιοργάνωσης έως την ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης και της μηχανογράφησης, να εξακολουθεί να λειτουργεί τουλάχιστον μια Δ.Ο.Υ».  
ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Να σημειώσουμε πως από το υπουργείο υπογραμμίζεται πως η αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού θα προχωρήσει προκειμένου να καταστεί λειτουργικός και αποτελεσματικός. Επί του παρόντος δεν διαφαίνεται οδός συμβιβασμού και οι εφοριακοί πλέον είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν μετωπικά. Με τα φορολογικά έσοδα να έχουν πάρει την κατιούσα και την τρόικα να... ψάχνει το εύρος του δημοσιονομικού κενού, οι επερχόμενες απεργίες των εφοριακών είναι βέβαιο πως θα προκαλέσουν βραχυκύκλωμα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Τέλος να σημειώσουμε πως στη συνέλευση παρέστη και μίλησε για το θέμα του νέου κτιρίου των εφοριών και τις εξελίξεις που δρομολογούνται, η προϊστάμενη της Κτηματικής υπηρεσίας Λάρισας κ. Ευαγγελία Κωφού. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass