ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Μείωση καταθέσεων κατά 5 δισ. το Μάιο

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2011 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:13
Συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό η απόσυρση των καταθέσεων και τον Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν τον Μάιο κατά 4,9 δισ. ευρώ. Η νέα αυτή εκροή ανεβάζει τις συνολικές απώλειες που έχουν υποστεί οι τράπεζες από την αρχή του έτους στα 17,8 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή καθιστά δυσκολότερη την απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι το χρέος των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε το Μάιο στα 97,5 δισ. ευρώ από 86,8 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο.
ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ
Η χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις τράπεζες έπαψε να θυμίζει κινέζικο μαρτύριο, καθώς στέρεψε πια και η... σταγόνα. Τα τραπεζικά δάνεια συρρικνώθηκαν το Μάιο κατά 1,1%, σε ετήσια βάση. Τον αμέσως προηγούμενο μήνα είχαν επίσης συρρικνωθεί, κατά 0,5%.
 Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, τα χρεολύσια που κατέβαλλαν οι επιχειρήσεις ξεπέρασαν τις εκταμιεύσεις νέων δανείων κατά 959 εκατ. ευρώ. Ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης παρουσίασε μείωση και διαμορφώθηκε σε 0,3% έναντι 1,2% τον προηγούμενο μήνα
Τα δάνεια προς ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν μειωμένα κατά 165 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε -3,2% από -1,5% τον Απρίλιο.
Όσον αφορά στα νοικοκυριά, η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Μάιο ήταν αρνητική κατά 433 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 2,3% σε ετήσια βάση (-2,1% τον Απρίλιο).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass