ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΕΩΣ 25% Η ΕΩΣ 60 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ

Στα 3 ευρώ τα "φθηνά" τσιγάρα

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2011 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:13
Στα τρία ευρώ θα ανέβει η τιμή των «φθηνών» τσιγάρων από 2,5 ευρώ σήμερα έπειτα από τη νέα φορολογική παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών. Την Παρασκευή 1 Ιουλίου οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου είχαν εκδώσει τον νέο τελωνειακό κώδικα ο οποίος καθόριζε τον ελάχιστο φόρο κατανάλωσης στο 100% από 95% που ήταν με μία άλλη απόφαση του υπουργείου οικονομικών με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2011.
Δηλαδή μέσα σε τέσσερις ημέρες τα φθηνά τσιγάρα αυξήθηκαν έως 25% ή 60 λεπτά το πακέτο.
Η καπνοβιομηχανία αιφνιδιάστηκε από την αναπροσαρμογή του ελάχιστου φόρου στο 100% , ο οποίος καθορίζει την μεσοσταθμική τιμή που υπολογίζεται ο φόρος δηλαδή τα έσοδα του κράτους που στην παρούσα φάση θεωρούνται αποφασιστικής σημασίας.
Στελέχη της αγοράς μέχρι την περασμένη Πέμπτη είχαν διαμορφώσει τα σχέδια τους όταν ο ελάχιστος φόρος κατανάλωσης ανήλθε στο 95% ενώ μέχρι πρότινος ήταν στο 75% και ανέμειναν ότι η τελική τιμή των φθηνών θα ήταν τα 2, 8 ευρώ ανά πακέτο τσιγάρων.
Η «μεσαία» και η «ακριβή» κατηγορία τσιγάρων δεν αναμένεται προς το παρόν τουλάχιστον να βγουν στην αγορά με νέες τιμές. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η αναμόρφωση του ελάχιστου φόρου κατανάλωσης βάζει κατώφλι των τιμών στα «φθηνά» τσιγάρα και με βάση τις αναλύσεις της καπνοβιομηχανίας η ελάχιστη τιμή πώλησης θα είναι πλέον τα 3 ευρώ ανά πακέτο.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην προσπάθεια να βρει έσοδα από τη φορολόγηση της οικονομικής κατηγορίας τσιγάρων η οποία με βάση τις μετρήσεις το μερίδιο αγοράς της ανέβηκε στο 56% από 50% που ήταν ένα χρόνο πριν.
Οι καπνιστές για να μην πουν το ...τσιγάρο – τσιγαράκι έριξαν τις προτιμήσεις τους σε ότι αφορά τα επώνυμα σήματα και πήγαν στα πιο φθηνά.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass