ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Απεργία σε τρόφιμα-ποτά, συλλαλητήριο για την υγεία

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2011 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:18
 Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν, σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στον κλάδο γάλακτος-τροφίμων-ποτών, με σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν. Λάρισας, με αίτημα την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού. Παράλληλα, ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ πραγματοποιούν συλλαλητήριο, σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στην Κεντρική πλατεία, ενάντια στις περικοπές που γίνονται στον τομέα της δημόσιας υγείας-περίθαλψης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου, μετά από αίτημα του συνδικαλιστικού φορέα, με στόχο να υπογραφεί η κλαδική σύμβαση, με αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον τον πληθωρισμό του 2010-2011. Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της Ομοσπονδίας, εδώ και δύο χρόνια οι επιχειρηματίες του κλάδου αρνούνται να υπογράψουν κλαδική σύμβαση. «Επικαλούνται την κρίση, όμως αυτή την περίοδο οι μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο μας έχουν τεράστια κέρδη. Στη συνάντηση η στάση τους ήταν προκλητική, αφού αρνήθηκαν να δώσουν την παραμικρή αύξηση και μάλιστα το είπαν ξεκάθαρα ότι στόχος τους είναι να ισοσκελίσουν τους μισθούς και τα μεροκάματα του κλάδου με αυτά της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης που υπογράφει η ΓΣΕΕ, δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί πάνω από 20%», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Ομοσπονδία και Συνδικάτο κάνουν λόγο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα.
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Στο μεταξύ, συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα και τις περικοπές που προωθούνται για τη δημόσια υγεία προχωρούν ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ. Το συλλαλητήριο θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία. Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων, «η κατάργηση 3.000 κρεβατιών και 330 κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, η παραχώρηση 500 κρεβατιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων, η μείωση του υγειονομικού προσωπικού, έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα μέτρα που αύξησαν τις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις. Όλα αυτά συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην υγεία. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες. Οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα με το ΠΑΜΕ, οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις στους επαγγελματοβιοτέχνες με την ΠΑΣΕΒΕ, στους αγρότες με την ΠΠΑΣΥ, στους σπουδαστές με το ΜΑΣ και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων με την ΟΓΕ, σας καλούμε στους τόπους δουλειάς, στις συνοικίες, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, στις σχολές και στα χωριά να οργανώσουμε την αντίσταση στη βάρβαρη πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας και την αντεπίθεση για την ανατροπή της. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass