ΖΗΤΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Να ξεπαγώσουν τα κονδύλια από τον αναπτυξιακό νόμο

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2011 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:20
Την επανεξέταση της ροής των εκταμιεύσεων του αναπτυξιακού νόμου και των επιστροφών του επενδυτικού ΦΠΑ, που έχουν επιβραδυνθεί ή ακόμη και παγώσει τα τελευταία δύο χρόνια, ζητά από την κυβέρνηση το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, ΞΕΕ. Όπως εκτιμά το Επιμελητήριο, το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζουν περίπου 150 μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που υλοποιούν επενδύσεις ύψους 1,5 δισ ευρώ και έχουν λάβει 270 εκατ. ενισχύσεις, ενώ υπολείπονται ποσά 380 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εξαντληθεί η υποχρέωση της πολιτείας σύμφωνα με τις αποφάσεις υπαγωγής. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που έχουν ολοκληρώσει τις επενδύσεις τους είναι σε αναμονή της τελικής πιστοποίησης και της καταβολής του υπολοίπου της ενίσχυσης της επένδυσης, όπως επισημαίνει το ΞΕΕ. Οι επιχειρήσεις έχουν προεισπράξει από τις τράπεζες τα ποσά αυτά και καταβάλλουν πλέον σημαντικούς τόκους, που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα τόσο των επενδυτικών σχεδίων όσο και των ίδιων των επιχειρήσεων. Όπως τονίζεται, τα ποσά αυτά εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 620 εκατ. ευρώ.
Τέλος, το ΞΕΕ ζητά να εξεταστεί άμεσα η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, που προβλέπει τις προϋποθέσεις για παράταση του χρόνου υλοποίησης των ιδιωτικών επενδύσεων, όπως επίσης και η δυνατότητα τμηματικών επιστροφών ή ακόμα και συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ με υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς το κράτος, ώστε να υπάρξει μία πρόσκαιρη αλλά και απόλυτα δίκαιη ανακούφιση των επιχειρήσεων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass