ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ - ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Στα 6,53 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2011 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:32
 Στα 6,53 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο τέλος επταμήνου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου (υπουργεία, περιφέρειες και φορείς Γενικής Κυβέρνησης) προς τρίτους και παρέμειναν στα περίπου ίδια υψηλά επίπεδα με το τέλος του εξαμήνου (6,63 δισ. ευρώ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, τα χρέη των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους μειώθηκαν στην πλειονότητα των φορέων, εξαιρουμένων των ασφαλιστικών ταμείων, οι οφειλές των οποίων αυξήθηκαν σε 2,76 δισ. ευρώ από 2,66 δισ. ευρώ το α΄ εξάμηνο.
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 2,76 δισ. ευρώ βαρύνει τα Ταμεία, ενώ μεγάλες οφειλές διατηρούν τα νοσοκομεία (1,7 δισ. ευρώ), τα υπουργεία (σχεδόν 1 δισ.) και οι ΟΤΑ (878 εκατ. ευρώ).
Το θέμα αύξησης των χρεών των Ταμείων, αλλά και συνολικά το ύψος των χρεών του δημοσίου προς τρίτους, αποτέλεσε -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές- σημείο τριβής και με την τρόικα, καθώς βάσει μνημονίου οι οφειλές αυτές θα έπρεπε να είναι σχεδόν μηδενικές.
Με βάση, επίσης, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι φορείς ανταποκρίθηκαν και τον Ιούλιο στην πρόσκληση του υπουργείου και απέστειλαν στοιχεία για τις οφειλές τους προς τρίτους, πλην των ΔΕΚΟ, η ανταπόκριση των οποίων μειώθηκε τον Ιούλιο σε 79,66% από 95,78% τον Ιούνιο.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass