ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ «ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ» - 200-300 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΑΙΖΟΝ, ΛΕΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Παράνομες μεταφορές προϊόντων καταγγέλλουν οι αυτοκινητιστές

* Κάνουν λόγο για παντελή απουσία ελέγχων – Επίσημη καταγγελία-αναφορά στις αρμόδιες αρχές

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2011 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:32
Για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων διενέργειας παράνομων μεταφορών, από φορτηγά ΙΧ, ιδίως αγροτικών προϊόντων, κάνουν λόγο οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών ΔΧ Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας και ζητούν τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές. Σε επίσημη καταγγελία-αναφορά προς τις αστυνομικές αρχές, την ΥΠΕΕ και την Περιφέρεια αναφέρουν περιπτώσεις παράνομης εμπορευματικής μεταφοράς, παράνομης είσπραξης κομίστρου, μη συμπλήρωση δελτίων αποστολής, ενώ γίνεται λόγος και για παντελή έλλειψη διενέργειας ελέγχων.
 Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αυτοκινητιστών Λάρισας, Βασίλη Ζουμπουρλή, το φαινόμενο δεν είναι μεν καινούριο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα, που φτάνουν σε 200-300 περιπτώσεις ανά σαιζόν. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας των αυτοκινητιστών διενεργούνται παράνομες, όπως λέει ο φορέας, εμπορευματικές μεταφορές από ΦΙΧ, UNIMOK, αλλά και από γεωργικούς ελκυστήρες, έναντι κομίστρου, για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων (τεύτλα και βιομηχανική τομάτα) από χωράφια προς επιχειρήσεις. Το πρόβλημα που επισημαίνουν οι αυτοκινητιστές είναι πως η μεταφορά γίνεται για λογαριασμό τρίτων, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο, όπως επίσης και πως γίνεται μεταφορά με μέσα που έχουν διαφορετική άδεια ή δεν έχουν και καθόλου άδεια. Τονίζουν, μάλιστα, πως από αυτό το φαινόμενο γίνεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.
Ειδικά στην περίπτωση μεταφοράς αγροτικών προϊόντων από τα χωράφια, οι αυτοκινητιστές αναφέρουν στην καταγγελία τους ότι παρότι εκδίδεται δελτίο αποστολής, σε αυτό αναγράφονται διαφορετικά στοιχεία από αυτά που θα έπρεπε να αναγράφονται, ενώ σε περίπτωση ελέγχου, δεν εμφανίζονται καν αυτά τα δελτία αποστολής, με την αιτιολογία ότι η ζύγιση (και άρα τα στοιχεία του δελτίου) θα γίνει στους χώρους παράδοσης. Στην καταγγελία τους οι αυτοκινητιστές ζητούν τη διενέργεια σχετικών ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και επιφυλάσσονται για περαιτέρω νομικές ενέργειες. 
Μ.Μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass