«ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΕΣ» ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

«Πρεμιέρα» με χαμηλές προσδοκίες για τις προσφορές

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2011 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:32
 «Πρεμιέρα» έχουν κάνει εδώ και δύο ημέρες τα δεκαήμερα προσφορών στην αγορά, με τις προσδοκίες, όμως του εμπορικού κόσμου της Λάρισας να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, ιδίως μετά την εικόνα των θερινών εκπτώσεων που μόλις ολοκληρώθηκαν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει καν κάποια αναγγελία διενέργειας προσφορών στις βιτρίνες –κι αυτό όχι γιατί δεν κάνει το κατάστημα προσφορές, αλλά απλώς επειδή ούτως ή άλλως η εκπτωτικές τιμές ήταν τόσο χαμηλές, που δεν υπάρχει περιθώριο για πιο… χαμηλά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε σχέση με άλλες φορές, οι δηλώσεις των καταστηματαρχών για τη διενέργεια προσφορών στον ΕΣΛ είναι πολύ λιγότερες. Πάντως, στις βιτρίνες οι τιμές των προϊόντων, ιδίως της σαιζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, είναι πολύ χαμηλές. Ωστόσο, το καταναλωτικό κοινό δεν φαίνεται να… συγκινείται και οι αγορές που πραγματοποιούνται τελικά είναι πολύ λίγες.
Ενδεικτική ήταν η εικόνα χθες στην κεντρική αγορά της Λάρισας, καθώς οι καταναλωτές πλέον βγαίνουν για περίπου μία ώρα το πρωί και μία ώρα αργά το απόγευμα. Και πάλι όμως είναι πολύ επιφυλακτικοί στις αγορές τους, κάτι που φαίνεται από τα άδεια ταμεία και τα άδεια χέρια.
Να σημειωθεί ότι η μείωση του τζίρου στις φετινές θερινές εκπτώσεις στη Λάρισα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, κυμάνθηκε στο 20%, σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις η μείωση του τζίρου ήταν αρκετά μεγαλύτερη. Η μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας, αφού ανέρχεται στο -25%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, ενώ το 2009 ο αντίστοιχος μέσος όρος κατέγραψε μείωση -20%. Παρ' όλα αυτά, είναι ενδεικτικό, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι η πτώση της αγοραστικής δύναμης κυμάνθηκε από - 30% έως - 45%. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και από το Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο Λιανεμπόριο για το μήνα Ιούνιο της ΕΛΣΤΑΤ. Η πτώση στο δείκτη για τις κατηγορίες των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν εκπτώσεις κυμαίνεται μεταξύ 10% και 15% ακόμα και στην προ των εκπτώσεων περίοδο, κάτι που όχι μόνο δεν φαίνεται να ανατράπηκε από τις εκπτώσεις αλλά μάλλον επιδεινώθηκε. Σημαντική πτώση του τζίρου κατέγραψαν όλοι οι κλάδοι του εμπορίου φέτος το καλοκαίρι σε σύγκριση με πέρυσι και συγκεκριμένα: έπιπλα, οικιακός εξοπλισμός και ηλεκτρικά είδη -14%, καλλυντικά, φαρμακευτικά -13%, ένδυση, υπόδηση -10%, βιβλία, χαρτικά είδη -10%.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass