ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Αυτοκαταστροφική η βιασύνη για σύνταξη»

* «Όταν επισπεύδουν την αποχώρησή τους έστω και κατά ένα μήνα βλάπτουν τα συμφέροντά τους

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2011 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:37
« Τα ταμεία αντέχουν. Γιατί να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αφού 6 μήνες τώρα στο ίδιο ερώτημα απαντώ κάθε φορά τα καταφέρνουμε και αντέχουμε μέσα από περικοπές δαπανών κυρίως και σπαταλών και μια τιτάνια προσπάθεια που γίνεται»,τόνισε χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Αναφορικά με τη ρύθμιση χρεών για ασφαλιστικές εισφορές σημείωσε ότι « Αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων αν ενταχθούν στη ρύθμιση. Έγινε υπενθύμιση ότι υπάρχει αναστολή εφαρμογής των αναγκαστικών μέτρων μέχρι 31-12-12 για όσες επιχειρήσεις ενταχθούν και μάλιστα για αυτές που θα ενταχθούν μέχρι τέλη του Οκτώβρη δίνεται για ένα παραπάνω κίνητρο ότι μειώνονται κατά 20% οι πρόσθετες επιβαρύνσεις. Με αυτή την ρύθμιση έχουμε ήδη μια είσπραξη η οποία σε μηνιαία βάση ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ και ο στόχος μας είναι να την φτάσουμε στα 100.»
Οκ. Σπυρόπουλος χαρακτήρισε αυτοκαταστροφική για όσους υπαλλήλους σπεύδουν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης με αφορμή την εφεδρεία ή τις πιθανές μειώσεις μισθών. "Θεωρώ αυτοκαταστροφικό για όσους επέλεξαν την διαδικασία υποβολής αίτησης για συνταξιοδότηση με την ιδέα ότι όποιος κατοχυρώσει σύνταξη ζει σε μια άλλη χώρα. Θεωρώ εντελώς λαθεμένη την επιλογή ενός δημοσίου υπαλλήλου να υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης. Αυτοκαταστροφική θα την έλεγα. Κατά την άποψή μου τους εργαζόμενους του δημοσίου, των ΔΕΚΟ και λοιπά τους συμφέρει να φεύγουν από τις υπηρεσίες τους, όταν η υπηρεσία τους διώχνει. Όταν επισπεύδουν την αποχώρησή τους και κατά ένα μήνα με αίτησή τους βλάπτουν τα συνταξιοδοτικά τους συμφέροντα."
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass