ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το εμπόριο οδηγείται σε αφανισμό...

* Τζίκας: Είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε - Θα κλείσουν τα εμπορικά στις 19 Οκτωβρίου

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2011 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:43
Σοβαρές αποφάσεις γύρω από την μορφή των κινητοποιήσεων που δρομολογεί ο εμπορικός κόσμος μπροστά στη δυσοίωνη οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται για το κλάδο, πρόκειται να λάβει σήμερα η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας παρουσία των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων μέλη Ο.Ε.Σ.Θ.
Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας στις 3 το μεσημέρι ουσιαστικά θα ληφθεί η απόφαση για τις μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και το κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΣΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ κ. Νίκος Τζίκας, «η επιβολή των πρόσθετων οικονομικών μέτρων από την Κυβέρνηση και η αυξανόμενη πίεση που δέχεται η αγορά και τα ελληνικά νοικοκυριά, έχει καταφέρει σφοδρότατο πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των Μμε εμπόρων σε ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε με πιο δυναμικό τρόπο την αντίδρασή μας και να αναδείξουμε, για μια ακόμη φορά, τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εμπόριο στην τρέχουσα συγκυρία.
Για το θέμα αυτό η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ( ΕΣΕΕ), ομόφωνα αποφάσισε κλείσιμο των καταστημάτων στις 19 Οκτωβρίου στο ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο με συμμετοχή όλων των Προέδρων των Ομοσπονδιών Εμπορικών Συλλόγων της χώρας. Αντικείμενο του έκτακτου αυτού Συμβουλίου ήταν η απόφαση για τη λήψη συγκεκριμένων δράσεων ενάντια στα καταφανώς άδικα οικονομικά μέτρα τα οποία δίνουν το τελειωτικό χτύπημα, στην ήδη χειμαζόμενη μικρομεσαία Ελληνική, Εμπορική επιχείρηση. Ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου υπήρξε συναντίληψη στο ότι η συγκεκριμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία απαιτεί την άμεση λήψη δράσης από τους φορείς εκπροσώπησης της αγοράς, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω συνέπειες για τα εισοδήματα επιχειρηματιών και καταναλωτών. Η άμεση και οργανωμένη αντίδραση του εμπορικού κόσμου καθίσταται σε αυτή τη φάση απολύτως επιτακτική εάν θέλουμε να υπάρξει μέλλον για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση. Γι’ αυτό το λόγο, η ΕΣΕΕ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από χθες 5 Οκτωβρίου και θα κορυφωθούν με το κλείσιμο των καταστημάτων τους 19. Ο αντίκτυπος των δράσεων πρέπει να είναι ο μεγαλύτερος δυνατός για να εκφραστεί η διαμαρτυρία όλων απέναντι σε μία αντιμετώπιση της ελληνικής αγοράς από την Κυβέρνηση που οδηγεί στον πλήρη αφανισμό της. Είναι απαραίτητο η ελληνική μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα ενωμένη να μεταφέρει το μήνυμα για την αλλαγή πολιτικής, η οποία είναι και η μόνη προϋπόθεση για την υπέρβαση της ύφεσης». 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass