ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ταουσάνης: Μεγάλα project εντός και εκτός συνόρων

* Επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και κινητικότητα στις ανακαινίσεις κατοικιών, καταγράφει ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Ταουσάνης Constructions», κ. Νίκος Ταουσάνης.

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2011 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:43
Στην ενίσχυση της δραστηριότητας κατασκευής επαγγελματικών χώρων, μέσω συνεργασιών με μεγάλους ομίλους και εταιρικά σχήματα, εντός και εκτός συνόρων, στοχεύουν οι στρατηγικές κινήσεις της «Ταουσάνης Constructions». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κατασκευαστικής, κ. Νίκο Ταουσάνη, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη νέων χώρων των ισχυρών «ονομάτων» της λιανικής παραμένει αμείωτο και στην Ελλάδα, ενώ, επίσης, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στις ανακαινίσεις κατοικιών, με στόχο τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Παρά τη γενικότερη εικόνα της κτηματαγοράς και την κάθετη πτώση της οικοδομής, σύμφωνα με τον κ. Ταουσάνη, η κρίση αποκαλύπτει σημαντικές ευκαιρίες σε όσους επενδυτές διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια. Η εταιρεία «Ταουσάνης Constructions» στοχεύει στην ανάπτυξη σημαντικών συνεργασιών για μεγάλα και πολυετή project και εκτός ελληνικών συνόρων, κυρίως μέσω των επιτυχημένων έργων που έχει φέρει εις πέρας επί ελληνικού εδάφους, για λογαριασμό εταιρικών σχημάτων πολυεθνικού χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ταουσάνης» εξειδικεύεται στην κατασκευή και ανακαίνιση επαγγελματικών, κυρίως, χώρων με σημαντική εμπειρία που αποκτήθηκε μέσα από μια πορεία 26 χρόνων στις κατασκευές. Μέσα σε αυτό το διάστημα, έχει υλοποιήσει έργα που αφορούν σε περισσότερους από 1.000 επαγγελματικούς χώρους, για λογαριασμό εταιρειών όπως Folli-Follie, Staff, Βιοκαρπέτ, Doca, Dia -και τώρα Carrefour-, Everest, Sprider Stores, Τερκενλής. Κάποιες από αυτές τις συνεργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η «Ταουσάνης Constructions» έχει βραβευθεί μάλιστα με το διεθνές βραβείο «retail travel» για την ανακαίνιση στο κατάστημα Intra Perfumes, στον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος.
Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία «τρέχει» ταυτόχρονα πέντε μεγάλα project, μεταξύ των οποίων έργα στο εκπτωτικό χωριό της McArthurGlen, έργα στην Αθήνα, στη Χαλκίδα, στους Ευζώνους (στον συνοριακό σταθμό). Σύμφωνα με τον κ. Ταουσάνη, μέσα στην τελευταία τριετία, η εταιρεία ενίσχυσε σημαντικά το κομμάτι των υπηρεσιών της που αφορούν στην κατασκευή και ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων, αξιοποιώντας την πολυετή εξειδίκευση που έχει -εξειδίκευση που διαθέτουν πολύ λίγες κατασκευαστικές εταιρείες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Να σημειωθεί ότι η «Ταουσάνης Constructions» έχει υλοποιήσει έργα για την κατασκευή επιλεγμένων ιδιωτικών, αλλά και παραδοσιακών εξοχικών κατοικιών, σε πανελλαδικό επίπεδο. Έχοντας εγκαίρως αναγνωρίσει μια ανερχόμενη τάση, η κατασκευαστική έδωσε σημαντικό βάρος στον τομέα που αφορά στις ανακαινίσεις κατοικιών. Πιο συγκεκριμένα, στο κομμάτι της ανακαίνισης σπιτιού υπάρχει έντονη δραστηριότητα, που οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Ταουσάνη σε δύο λόγους. Σε πρώτο επίπεδο, καταγράφεται κινητικότητα στην αγορά «μεταχειρισμένων» κατοικιών, από επενδυτές που «διαβάζουν» την αγορά και επενδύουν στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται λόγω της ύφεσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι νέοι αγοραστές επενδύουν σε ανακαίνιση των παλαιών κατοικιών ή διαμερισμάτων που έχουν αποκτήσει, προκειμένου να τους προσδώσουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Σε δεύτερο επίπεδο, καταγράφεται κινητικότητα και σε επίπεδο ανακαίνισης κατοικιών για ιδιοκατοίκηση, κυρίως με αναδιαμορφώσεις χώρων, ώστε το σπίτι να αποκτήσει μεγαλύτερη λειτουργικότητα. Παράλληλα, η «Ταουσάνης Constructions» συμμετέχει και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Το μεγαλύτερο κομμάτι της δραστηριοποίησης της εταιρείας απορροφούν οι ανακαινίσεις και κατασκευές επαγγελματικών χώρων. Ο κ. Ταουσάνης υπογραμμίζει ότι η επενδυτική δραστηριότητα των μεγάλων ομίλων, με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία «Ταουσάνης», συνεχίζεται, κυρίως λόγω πιο ευνοϊκού κλίματος, σε σχέση με το κόστος αγοράς ακινήτων. Παράλληλα, η ύφεση «δημιουργεί» περισσότερους διαθέσιμους κατάλληλους επαγγελματικούς χώρους. Ο ίδιος παρατηρεί πως είναι σημαντικά μικρότερη η κινητικότητα σε κατασκευή νέων βιομηχανικών χώρων ή γραφείων, ωστόσο δεν έχει σταματήσει τελείως.
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
«Έχουμε βλέψεις και κάνουμε συζητήσεις κι επαφές για ενίσχυση της δραστηριότητας και στο εξωτερικό, κυρίως λόγω της συνεργασίας με αρκετούς ομίλους που έχουν πολυεθνικό χαρακτήρα. Είμαστε από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη με τόσο μεγάλη εξειδίκευση στους επαγγελματικούς χώρους», σημειώνει ο κ. Ταουσάνης. Ο ίδιος επισημαίνει ότι στους στόχους της εταιρείας περιλαμβάνονται συνεργασίες με πολυεθνικά και μεγάλα εταιρικά σχήματα για μεγάλα project, εντός και εκτός συνόρων. Ένας τομέας στον οποίο η Ταουσάνης Constructions εκτιμά ότι μπορεί να επεκταθεί το επόμενο διάστημα είναι η ανάπτυξη μεγάλων έργων που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών υγείας, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass