ΛΗΓΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ Α΄ ΔΟΣΗΣ - ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ 1% ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Έως σήμερα η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς

* Δεν πληρώνουν όσοι έχουν επιστροφή από τη φορολογική δήλωση καθώς ο φόρος θα συμψηφισθεί

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2011 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:43
Λήγει σήμερα η νέα προθεσμία για να πληρωθεί χωρίς επιβαρύνσεις η δόση της έκτακτης εισφοράς για όσους φορολογουμένους έλαβαν το πολυεκκαθαριστικό το Σεπτέμβριο. Λόγω σωρείας λαθών και επειδή οι Εφορίες δεν είχαν δυνατότητα αυτόματης διόρθωσης και να προωθήσουν τις νέες αιτήσεις εκκαθάρισης αλλά και επειδή στις Τράπεζες επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες συνωστισμός το Υπ. Οικονομικών παρέτεινε την καταβολή της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων μέχρι και σήμερα την Πέμπτη.  
Πάντως αν δεν πληρωθεί και σήμερα η δόση (ή ολόκληρο το ποσό με έκπτωση 5%) για κάθε μήνα καθυστέρησης επιβάλλεται προσαύξηση του ποσού κατά 1% μέχρι να φτάσει το 200%, Έτσι, αν πρόκειται να καταβάλετε 300 ευρώ, θα πληρώσετε τον άλλο μήνα 303 ευρώ και ούτω καθεξής.
Σε περίπτωση πάντως που η προθεσμία χαθεί οι φορολογούμενοι που δεν θα καταβάλουν εμπρόθεσμα τη δόση, δε θα πρέπει να πάνε στις Τράπεζες αλλά στις Εφορίες όπου ανήκουν.
Επίσης να ξέρετε πως αν δεν πληρώσετε την εισφορά, θα λάβετε ειδοποίηση από την Eφορία, συνήθως έπειτα από διάστημα 3 μηνών ημερών, ότι το χρέος σας έχει καταστεί ληξιπρόθεσμό και θα πρέπει εντός των συγκεκριμένης προθεσμίας, 15 ημερών περίπου, να το πληρώσετε. Εφόσον και πάλι δεν ανταποκριθείτε, κινδυνεύετε με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων, ακινήτων κ.λπ.).
Εννοείται επίσης πως ότι αν δε πληρωθεί ο φόρος, ο φορολογούμενος δεν θα έχει την δυνατότητα να πάρει από την Εφορία ενημερότητα. Για κάποιον που έχει επιχείρηση, το να μην έχει φορολογική ενημερότητα σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να θεωρήσει τα μπλοκάκια του για να δώσει αποδείξεις.
Οι «προνοητικοί» πάντως που δεν επρόκειτο να πληρώσουν είχαν σπεύσεις στις Εφορίες και είχαν εξασφαλίσει ενημερότητα πριν από τη λήξη της προθεσμία πληρωμής.
Πάντως παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα το θέμα για όσους έχουν λάβει το πολυεκκαθαριστικό των έκτακτων εισφορών και ενώ ακόμη δεν έχουν λάβει το πιστωτικό εκκαθαριστικό από τη φορολογία εισοδήματος. Οι Εφοριακοί πάντως συστήνουν σε όσους έχουν να λαμβάνουν ποσά άνω των 300 ευρώ να μη πληρώσουν αλλά να περιμένουν το συμψηφισμό του φόρου χωρίς να χάσουν το δικαίωμα της έκπτωσης του 5%.
Να θυμίσουμε επίσης πως όσοι λαμβάνουν τώρα το εκκαθαριστικό η πληρωμή της α΄ δόσης (από τις 6 συνολικά) θα είναι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass