ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Γ’ ΣΤΗΝ Α’ ΔΟΥ

Αναδιοργανώνονται οι Εφορίες της Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2011 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:43
Ξεκίνησαν οι οργανωτικές αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κατάργηση Διευθύνσεων και κλείσιμο Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών. Ήδη από τις 26 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, καθώς και των Διευθύνσεων επιχειρησιακού σχεδιασμού, ελέγχων, πολιτικής εισπράξεων, παρακολούθησης νομικών υποθέσεων ελέγχου και αναγκαστικής είσπραξης και φορολογικής συμμόρφωσης και των τμημάτων αυτών. 
Στο μεταξύ από 1ης Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η κατάργηση, η αναστολή λειτουργίας και η μεταφορά αρμοδιοτήτων τμημάτων Εφοριών. Πρόκειται για τμήματα συγκεκριμένων Εφοριών ανά την Επικράτεια, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται σε άλλα τμήματα γειτονικών Εφοριών. Σε πρώτη φάση τα περισσότερα εξ αυτών αφορούν στα τμήματα ελέγχου και δικαστικό.
Για τη Λάρισα από τον ερχόμενο μήνα, τα τμήματα ελέγχου και δικαστικού των Εφοριών Ελασσόνας, Φαρσάλων. Τυρνάβου, Αγιάς και Γ’ Δ.Ο.Υ. Λάρισας μεταφέρονται στην Α’ Εφορία. Εννοείται ότι μεταφέρονται και οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις των υπαλλήλων, οπότε θα έχουμε και ισάριθμες αποσπάσεις προσωπικού. Επίσης στην Α’ Δ.Ο.Υ. μεταφέρονται τα τμήματα γραμματείας της Αγιάς και Φαρσάλων και το λογιστικό τμήμα της Ελασσόνας. Οι αλλαγές αυτές που εντάσσονται στην ανασύσταση των οικονομικών υπηρεσιών, όπως είναι γνωστό θα αγγίξουν και το νομό Λάρισας, αλλά το σχέδιο που τελικά θα ακολουθηθεί παραμένει άγνωστο. Το πιθανότερο είναι να παραμείνουν δύο Εφορίες στη πόλη της Λάρισας, η Α’και η Β’ και να καταργηθούν ή να «αποψιλωθούν» από αρμοδιότητες οι υπόλοιπες.      
Στο μεταξύ από την 1η Οκτωβρίου έχουν αρχίσει να κλείνουν μικρές Εφορίες της Περιφέρειας, οι αρμοδιότητες των οποίων (παρακολούθηση και διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων, έκδοση πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης) περιέρχεται στις μεγαλύτερες Εφορίες των νομών. Σύμφωνα με την απόφαση από την 1η Οκτωβρίου έχει ανασταλεί η λειτουργία των Δ.Ο.Υ : Τροπαίων ( μεταφέρεται στη Δ.Ο.Υ Δημητσάνας), Ακράτας ( στην Αιγίου), Κλειτορίας ( Καλαβρύτων), Ανδρίτσαινας ( Κρεστένων), Καστελίου Πεδιάδος ( Αρκαλοχωρίου), Αρεόπολης ( Γυθείου), Κροκεών ( Σκάλας), Μυθήμνης ( Καλλονής), Φιλιατρών ( Κυπαρισσίας), Γαργαλιάνων ( Κυπαρισσίας), Πάργας ( Φαναρίου)
Από την 1η Νοεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω Δ.Ο.Υ:
Αστακού ( μεταφέρεται στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου), Θέρμου ( Αγρινίου), Βάρδας (Λεχαινών), Τυμπακίου (Μοιρών), Ληξουρίου ( Αργοστολίου), Σιάτιστας (Νεάπολης Βοϊου), Δερβενίου (Ξυλοκάστρου),
 Νεάπολης Βοιών ( Μολάων), Νεάπολης ( Αγίου Νικολάου), Πλωμαρίου ( Μυτιλήνης) και Καρλοβασίου ( Σάμου). Σύμφωνα με την απόφαση , οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ' ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.
Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών. 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass