«ΑΠΕΧΕΙ» ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΈΛΕΓΧΟ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Χωρίς ΚΤΕΟ έξι στα δέκα οχήματα στην Ελλάδα

* Νέες επενδύσεις στο Συνεταιριστικό Ι-ΚΤΕΟ – Τέλος του έτους οι γραμμές ελέγχου για φορτηγά-δίκυκλα

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2011 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:03
michou@eleftheria.gr
Χωρίς τεχνικό έλεγχο φαίνεται ότι κυκλοφορούν έξι στα δέκα οχήματα στην Ελλάδα, καθώς, το 60% των οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους «απέχουν» από τις διαδικασίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιριστικού Ι-ΚΤΕΟ και μέλος του Συλλόγου Συνεργείων Ν.Λάρισας, Βασίλη Γρέκα. Το πρόβλημα συνίσταται στο υψηλό κόστος, όχι αυτού καθαυτού του τεχνικού ελέγχου, αλλά των επισκευών που ενδεχομένως να αποκαλυφθεί από τον έλεγχο ότι είναι απαραίτητες. Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσουν οι γραμμές τεχνικού ελέγχου για φορτηγά και δίκυκλα, στις εγκαταστάσεις του εν λόγω συνεταιριστικού Ι-ΚΤΕΟ.
Τα πρόστιμα για την απουσία επικαιροποιημένου δελτίου τεχνικού ελέγχου είναι επίσης δυσβάσταχτα, καθώς μπορούν να φτάσουν μέχρι και επαύξηση της τάξης του 300%, μέσα σε ένα εξάμηνο. Στο μεταξύ, υποχρεωτικός γίνεται ο έλεγχος και για τα πάσης φύσεως δίκυκλα, πάνω από 50 cc, ενώ το δελτίο τεχνικού ελέγχου έχει ισχύ για δύο χρόνια, καθώς ενέχει, επίσης, θέση κάρτας καυσαερίων (για δύο χρόνια). Το κόστος διεξαγωγής του τεχνικού ελέγχου, σύμφωνα με τον κ.Γρέκα, ξεκινά από 30 ευρώ μέχρι 45 ευρώ για φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, ενώ για τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο ανέρχεται στα 60 ευρώ. Ωστόσο, από τον έλεγχο ενδέχεται να προκύψει ανάγκη επισκευών, με αποτέλεσμα, εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, ο προβληματισμός των καταναλωτών να μεταφράζεται σε «αποχή» -πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στο φλέγον ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η διοίκηση του Συνεταιριστικού Ι-ΚΤΕΟ προχωρά στις διαδικασίες για τη λειτουργία νέων γραμμών ελέγχου για φορτηγά (δύο γραμμές) και για δίκυκλα (άνω των 50 cc), στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Λαρίσης-Θεσσαλονίκης –στο ύψος του κόμβου του Κουλουρίου. Το ύψος της νέας επένδυσης ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ η εκτίμηση της διοίκησης είναι ότι οι γραμμές θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Οι πρόσθετες γραμμές θα οδηγήσουν στη δημιουργία περίπου οκτώ νέων θέσεων εργασίας στο Συνεταιριστικό Ι-ΚΤΕΟ, ανεβάζοντας το προσωπικό στα 14 συνολικά άτομα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass