ΣΤΙΣ 30.000 ΑΝΗΛΘΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - 7 ΣΤΙΣ 10 ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ισχυρό ενδιαφέρον για το «Εξοικονόμηση κατ Οίκον»

Δημοσίευση: 12 Απρ 2011 4:01 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:25
Στις 30.000 έχουν ανέλθει οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 16 Μαΐου. Τα στοιχεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης την περασμένη Πέμπτη, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της 4ης Διεθνούς Έκθεσης «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» στο Εκθεσιακό κέντρο Expo Athens.
Όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, τουλάχιστον οι μισές αιτήσεις προωθούνται για προέγκριση, ενώ ενδεικτικό στοιχείο του ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε δύο από τις τέσσερις συνεργαζόμενες τράπεζες οι αιτήσεις δανείων για το «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» ξεπερνούν το 30% του κύκλου εργασιών για ανάλογα προϊόντα.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, 7 στις 10 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα προέρχονται από την περιφέρεια. «Είναι αναλογικά, το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτής της δράσης που πραγματοποιείται σήμερα στην Ευρώπη και αναμένεται να μοχλεύσει συνολικά περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στην αγορά», επεσήμανε ο υφυπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών έχει παραταθεί μέχρι τις 16 Μαΐου.
Στην ομιλία του ο κ. Μανιάτης εκτίμησε ότι στην επόμενη πενταετία αναμένονται περισσότερα από 15 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ενώ άλλα 4 με 5 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τα δίκτυα διασύνδεσης κυρίως των νησιών του Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Μόνο το 2011 αναμένεται να προστεθούν 500 μεγαβάτ από νέες εγκαταστάσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass