ΣΥΣΚΕΨΗ, ΧΘΕΣ, ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΕΒΕΛ-φορείς: «Να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον»

* Στην αγορά σήμερα η διοίκηση του ΕΒΕΛ – Στα καταστήματα η αφίσα της καμπάνιας

Δημοσίευση: 20 Απρ 2011 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:27
michou@eleftheria.gr
«Συμμάχους» αναζήτησε –και φαίνεται ότι βρίσκει- η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας στην εκστρατεία για τη στήριξη των ελληνικών παραγόμενων προϊόντων ή αλλιώς «πρωτοβουλία ενάντια στην ύφεση και την ανεργία», όπως αναφέρει το σχετικό διαφημιστικό σποτ που «τρέχει» εδώ και μερικές ημέρες. Οι εκπρόσωποι των φορέων υπογράμμισαν την ανάγκη να υπάρξει πραγματική στήριξη του ενός από τον άλλον, προκειμένου να καταπολεμηθεί η έξαρση της ανεργίας. «Θέλουμε δέκα στα δέκα προϊόντα που αγοράζει ο καταναλωτής να είναι ελληνικά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Σωτήρης Γιαννακόπουλος.
Παρών και ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος αποδέχθηκε πρόταση μελών του Επιμελητηρίου να προωθηθεί η προτίμηση σε ελληνικά προϊόντα στο δημόσιο τομέα, όπου δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού. Επίσης, συμφωνήθηκε, μέσα στο επόμενο διάστημα να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη φορέων, με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά σε επίπεδο Περιφέρειας, με εκπροσώπηση και από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Παράλληλα, συμφωνήθηκε να προωθηθεί η παρουσία Συμβούλου του Επιχειρηματία και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας, Χρήστος Σιδερόπουλος, ο πρόεδρος των Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν. Λάρισας, Κωνσταντίνος Ζαφείρης, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ, Γιάννης Ζαχαριάς, ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Νίκος Τζίκας, ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων, Δημήτριος Παληογιάννης, μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου και της διοίκησης της ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας.
ΒΗΜΑΤΑ
Η εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και αρκετές ημέρες. Ένα από τα κεντρικά συνθήματα είναι «κρασί made in Italy, ανεργία made in Greece». Στόχος των μηνυμάτων είναι να ευαισθητοποιηθούν οι καταναλωτές να προτιμούν τα ελληνικά παραγόμενα προϊόντα, αυτά που παράγονται στην Ελλάδα, ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, μέσα από τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας. Επόμενο βήμα είναι η επαφή με τα σχολεία, ώστε οι νεότερες ηλικίες να μάθουν τι σημαίνει για την οικονομία της χώρας να στηρίζεται η τοπική και εγχώρια παραγωγή. Ακόμη ένα βήμα είναι η επαφή με τα μεγάλα σημεία πώλησης, όπως είναι τα σούπερ-μάρκετ.
ΤΙΜΕΣ
Μόνον με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας είναι εφικτή η μείωση των τιμών και πρέπει να προηγηθεί η πίεση από την πλευρά των καταναλωτών για ελληνικά προϊόντα, είπε ο κ. Γιαννακόπουλος, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο. Από κει και πέρα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΕΒΕΛ επισημαίνεται ότι θα γίνονται οι σχετικές επισημάνσεις και προς τους επιχειρηματίες. Παραίνεση για μείωση τιμών, σε επίπεδο διανομής, έκανε και ο κ. Αγοραστός, αναφερόμενος στην μεγάλη διαφορά από το χωράφι στο ράφι. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΕΒΕΛ θα βρίσκεται στην αγορά της Λάρισας, προκειμένου να μοιράσει τις σχετικές αφίσες στις προθήκες των καταστημάτων. Σε κεντρικά κτίρια της πόλης, όπως η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο, θα αναρτηθούν επίσης μεγαλύτερες αφίσες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass