ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΑΥΞΗΣΗ 8,5% ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2007-2009

Η αγορά παιχνιδιών αντέχει στην κρίση

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2010 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:51
Ανοδική πορεία παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις των αλυσίδων καταστημάτων παιχνιδιών, με μειούμενο ωστόσο ρυθμό το έτος 2009. Ειδικότερα, σημαντικά συμπεράσματα προκύπτουν από την κλαδική μελέτη "Αλυσίδες Καταστημάτων Παιχνιδιών και Καταστημάτων Ειδών Βρεφανάπτυξης" που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Icap Group. Κύριο χαρακτηριστικό του κλάδου της λιανικής πώλησης παιχνιδιών και ειδών βρεφανάπτυξης είναι η αυξανόμενη συγκέντρωση της αγοράς σε λίγες και μεγάλες αλυσίδες, με αποτέλεσμα τη σταδιακή συρρίκνωση του αριθμού των παραδοσιακών μεμονωμένων σημείων πώλησης και την περαιτέρω όξυνση του ανταγωνισμού. Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου η τάση αυτή οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην τιμολογιακή πολιτική των αλυσίδων, στη διεύρυνση της ποικιλίας των προσφερόμενων προϊόντων, στη διαφημιστική προβολή τους και στην αυξανόμενη γεωγραφική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων τους τα τελευταία χρόνια.
Η εγχώρια αγορά των παιχνιδιών και βρεφικών ειδών ελέγχεται από λίγες μεγάλου κυρίως μεγέθους αλυσίδες. Οι εταιρίες αυτές, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τις συνολικές τους πωλήσεις επεκτείνονται στην πώληση ποικιλίας προϊόντων που έχουν άμεση σχέση με το παιδί και όχι μόνο. Κατά συνέπεια, έχουν προστεθεί στα καταστήματά τους ειδικά τμήματα ειδών βρεφανάπτυξης, εποχιακών προϊόντων, ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου, κ.ά.
Αύξηση της τάξης του 6% παρουσίασαν οι πωλήσεις παιχνιδιών (παραδοσιακών και ηλεκτρονικών) μέσω των αλυσίδων καταστημάτων το 2009 σε σχέση με το 2008. Το μεγαλύτερο μερίδιο (περίπου 95%) καλύπτουν τα παραδοσιακά παιχνίδια. Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια πωλούνται κυρίως μέσω των αλυσίδων καταστημάτων πολυμέσων και ηλεκτρικών ειδών, η δε πορεία τους είναι ανοδική. Όσον αφορά τα είδη βρεφανάπτυξης αυτά διατίθενται τόσο μέσω αλυσίδων παιχνιδιών, όσο και μέσω εξειδικευμένων αλυσίδων καταστημάτων ειδών βρεφανάπτυξης. Οι τελευταίες σημειώνουν ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του κλάδου, οι πωλήσεις των παραδοσιακών παιχνιδιών μέσω των αλυσίδων καταστημάτων παιχνιδιών προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται τη διετία 2010-2011, κυρίως λόγω της ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων τους. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών μέσω των αλυσίδων καταστημάτων πολυμέσων και ηλεκτρικών ειδών αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, αποσπώντας μερίδιο από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών των αλυσίδων καταστημάτων παιχνιδιών. Μικρή ανοδική τάση εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει, την ίδια περίοδο, και η συνολική αγορά ειδών βρεφανάπτυξης, η οποία θα καλυφθεί κυρίως από την αύξηση των πωλήσεων μέσω των αλυσίδων των εξειδικευμένων καταστημάτων ειδών βρεφανάπτυξης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass