ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Εντοπίστηκε νοθεία σε καύσιμα

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2010 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:52
Δειγματοληπτικούς και αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις του νομού λόγω και της θερινής περιόδου πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Λάρισας.
Συγκεκριμένα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εμπορίου πραγματοποίησαν ελέγχους σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, εστίασης, διασκέδασης, κρεοπωλεία, βενζινάδικα και λαϊκές αγορές.
Ελέγχθηκαν η αντιστοιχία ανάμεσα στις τιμές των πινακίδων και τις αποδείξεις, η ποιότητα των προϊόντων κυρίως των ευπαθών, η καταλληλότητα των προς πώληση αγαθών καθώς και η ορθή χρήση των μέτρων και σταθμών.
Από τους ελέγχους εντοπίστηκαν περιπτώσεις παραβάσεων σε δύο επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα, το πρώτο σε κατάστημα ένδυσης για αναληθείς ενδείξεις στην ποιότητα των ρούχων και το δεύτερο σε βενζινάδικο για νοθεία στα καύσιμα.
Επίσης μικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Εμπορίου, Κτηνιατρικής και Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας πραγματοποίησαν ελέγχους σε κρεοπωλεία ενώ παράλληλα σε καθημερινή βάση επόπτες της Διεύθυνσης Εμπορίου βρίσκονται στις λαϊκές αγορές για να επιβλέπουν την τήρηση της νομιμότητας.
Το επόμενο διάστημα ενόψει της αναμενόμενης αύξησης της τουριστικής κίνησης έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ελέγχων στα παράλια του νομού Λάρισας προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των κανόνων και να προστατευθούν οι τουρίστες και οι επισκέπτες των παραθαλάσσιων οικισμών.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Η Νομαρχία Λάρισας πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει την προστασία των καταναλωτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή των καταναλωτών   για να μην πέφτουν θύματα παραπλανητικών πρακτικών.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Λάρισας οι καταναλωτές   κατά τις αγορές τους πρέπει να διαπιστώνουν αν οι τιμές που αναγράφονται στις πινακίδες πώλησης των προϊόντων και στους τιμοκαταλόγους είναι ίδιες με τις τιμές που αναγράφονται στις αποδείξεις κατά τις αγορές τροφίμων και ποτών να ελέγχουν τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων, ενώ στα βενζινάδικα πρέπει να προσέχουν η τιμή που αναρτάται στην ταμπέλα να είναι ίδια με την τιμή που αναγράφεται στην αντλία καυσίμου.
Οι καταναλωτές σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν απόπειρα παραπλάνησής τους, θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Λάρισας στο τηλέφωνο 24313-506218 και να καταγγέλλουν τα περιστατικά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass