ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2011- ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Εκτίναξη της ανεργίας στο 14,3%

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2010 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:52
Στο 12,1% φέτος και στο 14,3% το 2011 εκτιμά ο ΟΟΣΑ ότι θα αυξηθεί η ανεργία στην Ελλάδα, εκτιμώντας παράλληλα ότι στις περισσότερες χώρες του Οργανισμού η ανεργία έχει ήδη φτάσει στο υψηλότερο σημείο της.
Σε ετήσια έκθεσή του για την παγκόσμια αγορά εργασίας που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφέρεται ότι η ανεργία στις χώρες του ΟΟΣΑ ενδεχομένως κορυφώθηκε τον περασμένο Μάιο φτάνοντας το 8,6%, τονίζοντας όμως ότι παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης στις περισσότερες χώρες «παραμένει ο κίνδυνος ότι εκατομμύρια ανθρώπων θα μείνουν εκτός της αγοράς εργασίας».
Η απασχόληση στην Ελλάδα προβλέπεται ότι θα μειωθεί κατά 2,8% φέτος και κατά 2,5% το 2011, ενώ μειώθηκε 1,1% το 2009. Στον ΟΟΣΑ προβλέπεται αύξηση 0,2% το 2010 και 1% το 2011 μετά από μείωση κατά 1,8% πέρυσι. Η επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα της απασχόλησης συνδέεται με τη μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα, η οποία εκτιμάται στο 3,7% το 2010 και στο 2,5% το 2011.
Οι πραγματικές αμοιβές - αφού αφαιρεθεί ο πληθωρισμός - των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 2,8% πέρυσι, αλλά προβλέπεται να μειωθούν φέτος κατά 3,3% και το 2011 κατά 0,8%. Στις ευρωπαϊκές χώρες του ΟΟΣΑ, οι μέσες πραγματικές αμοιβές αυξήθηκαν 1% το 2009 και προβλέπεται να υποχωρήσουν φέτος κατά 0,3% για να αυξηθούν και πάλι το 2011 κατά 0,5%. Η έκθεση αναφέρει ότι οι Κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα για τα άτομα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή τους νέους και τους μακροχρόνια άνεργους. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αποφύγουν, λόγω της ανάγκης μείωσης των ελλειμμάτων, τον πειρασμό να περικόψουν τα επιδόματα ανεργίας και να μειώσουν τους πόρους για τη εκ νέου προώθηση στην αγορά εργασίας τω ανέργων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass