ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Στο πλευρό φορέων η Τράπεζα Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2010 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:20
Δύο προτάσεις φορέων του νομού Τρικάλων αναδείχθηκαν για υποστήριξη από την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και το Ελληνικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος ενισχύσεων. Πρόκειται για το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Τρικάλων και τη Σχολική Επιτροπή 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου που θα συνεργαστούν για την υλοποίηση των προτάσεων τους, το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται στα 120.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναπτύσσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας φέτος αφορούσε στη θεματική ενότητα «Άνθρωπος» και στο νομό Τρικάλων. Από την επόμενη χρονιά, αντίστοιχο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί διαδοχικά στους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Καρδίτσας. Το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας αφορά στη διάθεση ποσοστού 2% των κερδών (μετά την αφαίρεση των αποθεματικών και φόρων) για τη χρηματοδότηση δράσεων με κατεύθυνση τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, σε μια δράση κάθε φορά, ώστε να είναι αποτελεσματική. Συνολικά είχαν υποβληθεί έντεκα προτάσεις, η αξιολόγηση των οποίων έγινε από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από δυο μέλη της Τράπεζας και τρία μέλη του Ελληνικού Δικτύου για την ΕΚΕ.
Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, είναι Μη κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2000. Στόχοι του είναι η προώθηση της έννοιας της Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων και η προαγωγή της ιδέας της Κοινωνικής Συνοχής στην Ελλάδα. Οι παραπάνω στόχοι πραγματώνονται μέσα από τη συνεχή ενημέρωση και διάδοση πληροφοριών στον τομέα αυτό, τη δικτύωση και συνεργασία με επιχειρήσεις, συλλογικούς και άλλους φορείς σε κάθε επίπεδο για την ανταλλαγή και διάχυση πληροφοριών, την ευαισθητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας και του κοινού για την κοινωνική δράση και συμβολή των επιχειρήσεων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, την κινητοποίηση και ανάπτυξη συνεργασιών για την προώθηση προγραμμάτων συλλογικής προσφοράς και την από κοινού αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, τη μεταφορά, προσαρμογή και διάδοση καλών πρακτικών στον τομέα της κοινωνικής συνοχής και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Σήμερα μέλη του Δικτύου είναι 138 επιχειρήσεις και 8 επιχειρηματικοί φορείς.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass