ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

Παράταση για το πρόγραμμα «Μεταποίηση στις νέες συνθήκες»

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2010 3:37 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:27
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των προτάσεων έργου προς ένταξη στο πρόγραμμα "Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007-2013, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (πρώην Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας), Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Η υποβολή προτάσεων μπορεί να γίνεται ως τις 20 Δεκεμβρίου 2010.
Υπενθυμίζεται ότι αρμόδιος εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε.) για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.
Αναμένονται, επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο, με στόχο την τόνωση της αγοράς, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ικανοποίηση των παραγωγικών φορέων της χώρας, η διεύρυνση των δικαιούχων του προγράμματος καθώς δίδεται δικαίωμα συμμετοχής και στις Μεσαίες Επιχειρήσεις (με απασχόληση μέχρι 250 άτομα και κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατ. ευρώ ή σύνολο ισολογισμού μέχρι 43 εκατ. ευρώ) καθώς και σε φυσικά πρόσωπα που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, η αύξηση των ποσοστών δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5% και η μείωση του ελάχιστου ύψους προϋπολογισμού του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στα 30.000 ευρώ.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Υπενθυμίζεται ότι τo πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες (έναρξη δραστηριότητας πριν την 31/12/2007), νέες (μετά την 1/1/2008) και υπό σύσταση, μεταποιητικές επιχειρήσεις, καθώς και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές και αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της μεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονομίας προς νέα ή διαφοροποιημένα προϊόντα και μεταποιητικές υπηρεσίες και στην ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Στις υπό σύσταση συμπεριλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε άλλους μη επιλέξιμους κλάδους και τομείς και επιθυμούν να επεκταθούν σε επιλέξιμες μεταποιητικές δραστηριότητες με σύσταση νέας εταιρείας ή επέκταση δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ.
Η δημόσια δαπάνη του Προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) με το συνολικό ποσό των 200.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη) για το σύνολο της Επικράτειας. Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου του ΥΠΟΙΑΝ www.ependyseis.gr/mis. και σε έντυπη μορφή (ένα αντίγραφο), μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το αργότερο σε επτά (7) ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, σε έναν από τους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ (στη Θεσσαλία, στην Α.Ε.Δ.Ε.Π. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος), καθώς και στα συνεργαζόμενα με τον ΕΦΕΠΑΕ Τραπεζικά Ιδρύματα και Αναπτυξιακούς Φορείς όπως αναλυτικά αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Οδηγό του Προγράμματος, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται/ενημερώνονται από τους διαδικτυακούς τόπους www.ypoian.gr, www.ggb.gr,www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr και www.aedep.gr και από τον εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, για τη Θεσσαλία, ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (Ελ. Βενιζέλου 4, ΤΚ 382 21 Βόλος. Τηλ. 24210-76894-8) καθώς και από τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τους Αναπτυξιακούς Φορείς, τα στοιχεία επικοινωνίας των οποίων, αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass