ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Οδυνηρές και άδικες οι θυσίες...

* Πιστεύουν ότι αποδειχθεί ανεφάρμοστος και θα εντείνει την ύφεση...

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2010 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:27
Οδυνηρές και κοινωνικά άδικες θυσίες διαβλέπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, υποστηρίζοντας ότι θα αποδειχθεί ανεφάρμοστος και θα εντείνει την ύφεση.
Ιδιαίτερα τα κόμματα της Αριστεράς χαρακτηρίζουν «βασιλικότερη του βασιλέως» την κυβέρνηση εν όψει των υψηλότερων του Μνημονίου στόχους που τίθενται, ενώ βολές πανταχόθεν δέχεται και η μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη ΝΔ ανέφερε ότι το προσχέδιο είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο και περιλαμβάνει νέες περικοπές, πρόσθετους φόρους και μεγαλύτερες θυσίες, ακόμη και από εκείνες του 2010, για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Στον προϋπολογισμό, συνέχισε, «παραμένουν οι αβεβαιότητες για την επίτευξη των στόχων του 2010», καθώς «ήδη, καταγράφονται σημαντικές αποκλίσεις στο ύψος των εσόδων, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται, όπως και ο 1ος της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πολύ γρήγορα να αναθεωρηθεί, και πάλι επί το δυσμενέστερο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Έντονη η αντίδραση και από το ΚΚΕ, που τονίζει: «Το προσχέδιο προϋπολογισμού αποδεικνύει ότι τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό» συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος, προειδοποιώντας για νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο, στη μικρή ακίνητη ιδιοκτησία και μεγαλύτερη περικοπή των κοινωνικών δαπανών, των μισθών και των συντάξεων,
Με το προσχέδιο, καταλήγει το ΚΚΕ, «αυξάνονται τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, συνολικά κλιμακώνεται η επίθεση στα πλατιά λαϊκά στρώματα».
Σε δελτίο τύπου του ο ΛΑΟΣ αναφέρει πως «κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι όσο αφαιρεί κεφάλαια από την αγορά με πρόσθετους φόρους, τόσο θα βαθαίνει η ύφεση και τα ολέθριά της παρελκόμενα. Αρμενίζουν προς τα βράχια».
Επικριτικά και τα σχόλια του Π. Λαφαζάνη από το ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού «προβλέπει νέα απόλυτη μείωση μισθών και συντάξεων και απόλυτη μείωση της στήριξης στη δημόσια Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα βυθίζεται σε πραγματική κοινωνική άβυσσο»... 
Και οι φορείς της αγοράς εμφανίζονται επικριτικοί στις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει να βαθύνει την ύφεση.
«'Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση» σχολίασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, λέγοντας πως «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο νέος προϋπολογισμός, όπως περιγράφεται στο προσχέδιο, αποτελεί μια νέα καταιγίδα φόρων και έκτακτων εισφορών. Η κυβέρνηση επιχειρεί και πάλι με λανθασμένο τρόπο να πετύχει τους όρους του Μνημονίου, παρά το γεγονός ότι εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι η πολιτική που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα απέτυχε τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα όσο και τις δαπάνες».
Φοροεισπρακτικό και όχι αναπτυξιακό χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΚΕΕΕ κ. Γ. Κασιμάτης, επισημαίνοντας πως δείχνει «ότι για μια ακόμη φορά η οικονομική πολιτική στοχεύει στην άντληση πόρων μέσου της αύξησης της φορολογίας και όχι της ανάπτυξης
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass