ΣΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ – «ΚΟΜΒΟΪ» ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Χωρίς ταξί για δύο ημέρες η Λάρισα

* Κλειστά τα περίπτερα της Θεσσαλίας σήμερα, σύμφωνα με το τοπικό Σωματείο

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2010 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:27
 Χωρίς ταξί για δύο ημέρες θα μείνει η πόλη της Λάρισας –και όλες οι πόλεις και οικισμοί ανά τη χώρα- καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί κατεβαίνουν σε 48ωρη κινητοποίηση. Σήμερα, περίπου στις 12 το μεσημέρι, τα μέλη του τοπικού σωματείου θα πραγματοποιήσουν «κομβόι» διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κλειστά θα μείνουν και τα περίπτερα της Θεσσαλίας σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τη διοίκηση του τοπικού σωματείου.
Στο επίκεντρο των αιτημάτων των ιδιοκτητών ταξί και των περιπτερούχων βρίσκεται η πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των δύο αυτών κατηγοριών επαγγελματιών, από την α’ κατηγορία του ΚΒΣ (βιβλία αγορών) στη β΄κατηγορία (βιβλία εσόδων-εξόδων) και στην υποχρεωτική χρήση ταμειακής μηχανής. Εκπρόσωποι και των δύο επαγγελματικών τάξεων εκτιμούν ότι υπάρχει σειρά κρίσιμων θεμάτων, αναφορικά με τη χρήση της ταμειακής μηχανής.
ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ
Σύμφωνα με τη διοίκηση του τοπικού Σωματείου ιδιοκτητών ταξί, οι επαγγελματίες του κλάδου προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις καθώς, παρότι όλο το προηγούμενο διάστημα επιδίωξαν συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, βρήκαν «κλειστές πόρτες». Δεν θα είναι, λοιπόν, στη διάθεση των πολιτών τα ταξί της Λάρισας, από σήμερα, Τρίτη, από τις 5 τα ξημερώματα ως και την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στις 5 τα ξημερώματα. Ωστόσο, θα υπάρχει στόλος ασφαλείας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τυχόν επείγοντα περιστατικά, ενώ κανονικά θα γίνει η εξυπηρέτηση ασθενών. Σήμερα το μεσημέρι, περίπου στις 12, οι ιδιοκτήτες ταξί αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας, με τα αυτοκίνητά τους, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ αναμένεται να καταλήξουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου οι περιπτερούχοι της Λάρισας και όλης της Θεσσαλίας, των Ιωαννίνων, της Λαμίας και σε άλλες περιοχές της χώρας, διαχωρίζοντας τη θέση τους από τους συναδέλφους τους κυρίως των Αθηνών, που ανέστειλαν την κινητοποίησή τους. Περίπτερα, ψιλικατζίδικα αλλά και καπνοπωλεία θα παραμείνουν κλειστά, διεκδικώντας 8,2% κέρδος στα είδη καπνού, μείωση του συντελεστή φορολόγησης από 4,5% που είναι σήμερα σε 3-3,5%. Το πρωί, στις 9.30, οι περιπτερούχοι της Λάρισας θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Νομαρχίας, όπου και θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass