ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛ

Απόλυση στη ΝΕΣΥΘΕΡΜ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2010 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
Την απόλυση εργαζόμενης στη ΝΕΣΥΘΕΡΜ καταγγέλλουν ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων του νομού Λάρισας και το Εργατικό Κέντρο, κάνοντας λόγο για νέο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εργαζόμενη απολύθηκε επειδή προσπάθησε να οργανώσει τους εργαζόμενους απέναντι στις προθέσεις της διοίκησης της εταιρίας για μειώσεις μισθών και αποδοχών.
Το θέμα επισημάνθηκε και κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της διοίκησης του ΕΚΛ, όπου τονίστηκε ότι αρχίζει να γίνεται ορατό το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης στις εμπορικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της δραστικής μείωσης της κατανάλωσης –που με τη σειρά της προέρχεται από τη δραστική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων.
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στον χώρο του εμπορίου έχουν γίνει δεκάδες απολύσεις. Δεν αποδεχόμαστε και δεν νομιμοποιούμε καμία απόλυση. Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι θα αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Την καλούμε να πάρει τώρα πίσω την απόλυση, να σταματήσει κάθε μεθόδευση για μείωση δικαιωμάτων, κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων», αναφέρουν οι δύο φορείς, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΚΛ θα βρεθεί απέναντι σε κάθε επιχείρηση που θα επιχειρήσει να κάνει το ίδιο.
ΕΛΝΛ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ
Στο μεταξύ, να δοθούν στη δημοσιότητα οι μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τον σταθμό μέτρησης, αν λειτουργεί, να απαγορευτεί η καύση των επικίνδυνων υλικών και να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης επιχείρησης και όλων των άλλων επιχειρήσεων που καίνε τέτοια υλικά από κλινικές εξετάσεις και μελέτες και να τους παρακολουθούν γιατροί σε σύντομα τακτά χρονικά διαστήματα, με έξοδα της επιχείρησης, ζητά σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λογιστών του νομού Λάρισας, με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Βιοκεράλ.
«Μαζί με την υποβάθμιση της οικονομικής δυνατότητας και των εργασιακών δικαιωμάτων, εξελίσσεται παράλληλα και η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, μέσω της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Αυτοί που δίνουν άδειες για την καύση επικίνδυνων υλικών στην παραγωγή των επιχειρήσεων, θα επιβάλουν "πράσινους φόρους" για τη δήθεν σωτηρία του. Θα δώσουν κίνητρα στους πλουτοκράτες να δημιουργήσουν επιχειρήσεις διαχείρισης των αποβλήτων που θα τα πωλούν σαν καύσιμα σε άλλες επιχειρήσεις. Θα δώσουν κίνητρα και φοροαπαλλαγές στους πλουτοκράτες που έχουν επιχειρήσεις για δήθεν ανάπτυξη περιβαντολλογικών πολιτικών, ενώ ταυτόχρονα θα τους αδειοδοτούν για να ρυπαίνουν νόμιμα το περιβάλλον. Και αυτό ακόμα το εκμεταλλεύονται σε χρηματιστήρια ρύπων πουλώντας και αγοράζοντας δικαιώματα ρύπανσης (συνθήκη Τόκιο). Το περιβάλλον και η υγεία των εργαζομένων της επιχείρησης, και του λαού της πόλης μας, δεν προστατεύεται με πρόστιμα, εξεταστικές επιτροπές και επιδοτήσεις για δήθεν φιλοπεριβαντολλογική πολιτική την στιγμή που επιτρέπεται η καύση επικίνδυνων υλικών, η ρύπανση των υδάτων, η μόλυνση του περιβάλλοντος. Προστατεύεται με απαγορεύσεις, φορολόγηση, ενίσχυση του εργατικού ελέγχου, τσάκισμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, παραδειγματική και αυστηρή τιμωρία των ενόχων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass