«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΒΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Θα χαθούν 60.000 θέσεις εργασίας το α’ εξάμηνο

* Ενώ τα λουκέτα θα είναι το επόμενο στάδιο για χιλιάδες επιχειρήσεις

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2010 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:32
Περίπου 60.000 θέσεις απασχόλησης αναμένεται να χαθούν μέσα στο α’ εξάμηνο του έτους, με έρευνα της ΜARC για τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), ενώ τα λουκέτα θα είναι το επόμενο στάδιο για χιλιάδες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, επιδεινωμένη εμφανίστηκε
Αναλυτικότερα: 
Eπιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καταγράφεται σε έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ: αναμένεται να χαθούν 60.000 θέσεις απασχόλησης μέσα στο α' εξάμηνο του 2010, ενώ τα λουκέτα θα είναι το επόμενο στάδιο για χιλιάδες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν από τη ΓΣΕΒΕΕ σε συνέντευξη Τύπου, ήδη το β' εξάμηνο του 2009 χάθηκαν 110.000 θέσεις απασχόλησης με αποτέλεσμα στο 12μηνο Ιουλίου 2009 έως Ιούνιο του 2010 να κινδυνεύουν να χαθούν περισσότερες από 170.000 θέσεις εργασίας.
Την ίδια ώρα «εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος γενικής στάσης πληρωμών» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος για αυτό και ζήτησε «άμεσα μέτρα πυρόσβεσης», αλλά και αναπτυξιακής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο κ. Ασημακόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2006 στη χώρα μας επιβίωναν 130.000 επιχειρήσεις με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.
«Είμαι πεπεισμένος ότι μέσα στην επόμενη διετία δεν θα υπάρχουν οι μισές από αυτές» δήλωσε.
Ο κ. Ασημακοπουλος εκτίμησε ότι η αύξηση των φόρων και του ΦΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τις τιμές και εν τέλει θα επηρεάσουν αρνητικά και την απασχόληση, ενώ για το φορολογικό αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «δεν είναι σώφρον να σχολιάσει κάποιος σε αυτή τη φάση το φορολογικό νομοσχέδιο διότι όπως είναι γνωστό... ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.»
Παρουσιάζοντας την έρευνα τα στελέχη της εταιρείας MARC σημείωσαν ότι και στη χώρα μας οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εταιρείες «διαχείρισης απολύσεων» για να οργανωθούν σε αυτό τον τομέα.
Σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα για περισσότερες από 8 στις 10 επιχειρήσεις προβλέπεται περιορισμός της, ενώ περαιτέρω μείωση βλέπουν και στις παραγγελίες για το πρώτο εξάμηνο του έτους περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (54,1%).
Η όλη κατάσταση έχει επηρεάσει και τις επενδύσεις και μόλις το 8% των ερωτηθέντων προβλέπει αύξηση των επενδύσεων τους επόμενους 6 μήνες.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass