ΜΕ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανεβασμένη η κίνηση, διστακτικά κινείται ο τζίρος

* Διαστάσεις «επιδημίας» λαμβάνει το παράνομο υπαίθριο εμπόριο – Εντατικούς ελέγχους ζητά ο ΕΣΛ, με επιστολή στις αρμόδιες αρχές

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2010 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:37
michou@eleftheria.gr
Σημαντικά αυξημένη είναι η αγοραστική κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της αγοράς της Λάρισας, ενόψει των πασχαλινών εορτών. Ήδη από το περασμένο Σάββατο, οι καταναλωτές πλημμυρίζουν το κέντρο, ενώ και χθες το απόγευμα, πρώτη ημέρα εφαρμογής και του εορταστικού ωραρίου, οι κεντρικοί πεζόδρομοι ήταν γεμάτοι από κόσμο. Ωστόσο, ο τζίρος κινείται πολύ διστακτικά, καθώς οι καταναλωτές διεκδικούν πολύ επίμονα την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής που μπορούν να βρουν ή να επιτύχουν.
Η αγορά κινείται αυτό το διάστημα με τα πασχαλινά δώρα και την τήρηση των παραδοσιακών εθίμων για λαμπάδες, παιχνίδια και παιδικά είδη ένδυσης-υπόδησης, ενώ πολύ πιο «συμμαζεμένες» είναι οι αγορές άλλων ειδών και αγαθών. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εμπορικές επιχειρήσεις προβαίνουν σε προσφορές κάθε μορφής, είτε με την προσφορά δώρων ανάλογα με τις αγορές, είτε με μειωμένες τιμές σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, ενώ είναι και το «παζάρι» στο ταμείο είναι πλέον καθεστώς.
Ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας ελπίζει να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα η κίνηση, ώστε να υπάρξει και τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος, καθ΄όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας –ακόμη και μέχρι την τελευταία ημέρα, το ερχόμενο Σάββατο.
ΩΡΑΡΙΟ
Στο μεταξύ, πρωί και απόγευμα θα λειτουργήσουν σήμερα, Μ. Τρίτη, οι αγορές στις πόλεις του νομού Λάρισας, στο πλαίσιο αποφάσεων και προτάσεων των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων.
Σύμφωνα με τον ΕΣΛ, το προτεινόμενο για την πόλη της Λάρισας ωράριο διαμορφώνεται ως εξής: Σήμερα, Μ. Τρίτη ως και Μεγάλη Πέμπτη: 8.30 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Μεγάλη Παρασκευή: 13.00 – 20.00 και Μ.Σάββατο: 8.30 – 15.00. Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Στον Τύρναβο ισχύουν τα εξής: Μ. Τρίτη ως και Μ. Πέμπτη: 8.30 – 14.30 και 17.00 – 21.00, Μ. Παρασκευή: 12:00 – 20.00 και Μ. Σάββατο: 8:30 – 15.00. Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας, ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο που έχει ως εξής: Μ. Τρίτη – Μ. Παρασκευή: 8.30 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Μ. Παρασκευή: 11.00 – 20.00, Μ. Σάββατο: 9.00 – 16.00, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα κλειστά.
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αγιάς ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο της αγοράς, το οποίο έχει ως εξής: Μεγάλη Τρίτη ως και Μεγάλη Πέμπτη: 8:30 – 14:00 και 17:30 – 21:00, Μεγάλη Παρασκευή: 12.00 – 20.00, Μεγάλο Σάββατο 8:30 ως 16:00, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα κλειστά.
Να σημειωθεί ότι από την Τρίτη, 6 Απριλίου θα ισχύσει θερινό ωράριο στις αγορές του νομού, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι κατά τόπους Σύλλογοι.
ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ
Στο μεταξύ, διαστάσεις «επιδημίας» έχει λάβει και στη Λάρισα το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, φαινόμενο που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της διοίκησης του ΕΣΛ, που με επιστολή της ζητά από τις αρμόδιες αρχές της αυτοδιοίκησης να προβεί σε εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της πόλης.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά στην επιστολή, «έχουμε διαπιστώσει ότι τους κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους κατακλύζουν παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούν διάφορα αγαθά όπως τσάντες, δερμάτινα είδη, μπιζού, είδη δώρων, ρούχα και διάφορα άλλα εμπορεύματα. Οι εν λόγω πλανόδιοι προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα τοπικά καταστήματα, ενώ δημιουργούν μια πολύ άσχημη εικόνα για την αγορά και γενικά για το ιστορικό κέντρο της πόλης μας, η οποία παραπέμπει σε άλλες παλιότερες εποχές. Η δημοτική αρχή έχει πλήρη αρμοδιότητα για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με τον έλεγχο και τη λήψη διοικητικών μέτρων που αφορούν την δραστηριότητα του υπαίθριου εμπορίου. Η Δημοτική Αστυνομία με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας. έχουν την κύρια ευθύνη για την εξάλειψη του φαινομένου του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως λειτουργήσουν μικτά συνεργεία ελέγχου που θα αποτελούνται από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, υπαλλήλους των αρμοδίων Νομαρχιακών Υπηρεσιών Εμπορίου, υπαλλήλους της ΣΔΟΕ, στελέχη των κλιμακίων ελέγχου λαϊκών αγορών & υπαίθριου εμπορίου και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των πλανόδιων αυτών μικροπωλητών -οι οποίοι σημειωτέων μετά το κλείσιμο της αγοράς απλώνουν τα εμπορεύματά τους και συνεχίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους στο κέντρο της πόλης ακόμη και μπροστά στις προθήκες των καταστημάτων μας- και να προστατέψουν το υγιές στεγασμένο τοπικό εμπόριο, σε μια κατά γενική ομολογία πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς ως έμποροι θεωρούμε, ότι δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις ( δημοτικά και ανταποδοτικά τέλη ) αλλά και κεκτημένα δικαιώματα».
 
 
[ΣΟΣΟΣ: ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ-ΡΑΣΤΕΡ]
 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ο ΆΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»
Χωρίς δώρο Πάσχα η ταρίφα στα περιφερειακά ταξί
* Μετά τον ΕΣΛ και ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Ανελκυστήρων ζητά από τα μέλη του να απορροφηθεί η αύξηση του ΦΠΑ
 
Δεν θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές με δώρο Πάσχα οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών ταξί του νομού Λάρισας, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Σωματείου «Ο Άγιος Χριστόφορος». Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει απασχολήσει τους επαγγελματίες του κλάδου ήδη από την περασμένη εβδομάδα, καθώς η επιβάρυνση θα έφτανε μέχρι και 1 ευρώ επιπλέον για κάθε κούρσα.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, «κατόπιν ομόφωνης απόφασης της διοίκησης, δεν θα επιβαρύνουμε το επιβατικό κοινό με ένα ευρώ επιπλέον για κάθε κούρσα ως δώρο Πάσχα». Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Σωματείου, η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να μην δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο οι συνθήκες για το επιβατικό κοινό, στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε αυτό το διάστημα.
ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ
Να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ και να μην μετακυλίσουν το όποιο κόστος στις τσέπες των καταναλωτών καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων του νομού Λάρισας, σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του φορέα. Το θέμα αφορά στην σημαντική επιβάρυνση που προκύπτει για τις πολυκατοικίες (μέσω των κοινοχρήστων) και ο Σύνδεσμος ζητά η διαφορά να επιβαρύνει τα ίδια τα τεχνικά γραφεία, προς όφελος των καταναλωτών, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη παραίνεση προς τα μέλη του έχει κάνει και ο ΕΣΛ, ενώ, ακόμη κι αν δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση, επαγγελματίες πολλών κλάδων του εμπορίου δεν έχουν επιβαρύνει, ακόμη, τα είδη που πωλούν με την αύξηση του ΦΠΑ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass