ΜΕ 915 ΕΚΘΕΤΕΣ ΑΠΟ 35 ΧΩΡΕΣ, 13 ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ανοίγει τις πύλες της η 74η ΔΕΘ

* «Τιμώμενη πόλη» η Λάρισα, «τιμώμενος νομός» η Χίος, «τιμώμενη χώρα» η Ινδία

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2009 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:24
Δυναμικά παρούσα στο διεθνές εκθεσιακό προσκήνιο δηλώνει και φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρά τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, ανοίγοντας νέες διόδους εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν. Στην 74η ΔΕΘ συμμετέχουν συνολικά 915 εκθέτες, έναντι 975 στην περσινή διοργάνωση, εκ των οποίων οι ξένες συμμετοχές είναι 247, προερχόμενοι από 35 χώρες. Η φετινή διοργάνωση αρθρώνεται σε 13 επιμέρους Εκθεσιακά Αφιερώματα, εκ των οποίων τα δύο είναι νέα και ιδιαίτερα ελκυστικά, καθώς αφορούν στο Παιδί και στη Γεύση (Εκθεσιακά Αφιερώματα «KID & FUN» και «TASTELAND») και πλαισιώνεται από πολλές και σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις, επιχειρηματικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, μεταξύ των οποίων τα δύο κορυφαία Διεθνή Συνέδρια για τις Επενδύσεις (5ο BusinessForum) και το RealEstate.
Οι ξένες συμμετοχές είναι από Ινδία, Αίγυπτο, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρο, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ινδονησία, Συρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Βέλγιο, Ελβετία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Κίνα, Κορέα, Σουηδία, Τσεχία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Εσθονία, Κροατία, Αυστρία, Αλβανία, Νορβηγία και Ιαπωνία, ενώ με επίσημη κρατική συμμετοχή δίνουν το «παρών» 15 χώρες και συγκεκριμένα οι: Ινδία, Αίγυπτος, Πακιστάν, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Κουβέιτ, Τουρκία, Κύπρος, Λιβύη, Βραζιλία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ινδονησία, και Συρία.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Μία από τις καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και βράβευση των επιχειρήσεων που διακρίνονται για τον επενδυτικό και εξαγωγικό δυναμισμό τους καθώς και για τους ρυθμούς ανάπτυξής τους (Export & Investment Leaders και Diamonds Β.Ελλάδας), σε μία ειδική εκδήλωση, ακροτελεύτια του 5ου Business Forum της ΔΕΘ, του νέου αυτού θεσμού που σηματοδοτεί τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της Έκθεσης και φέτος έχει θέμα τις Επενδύσεις. Επίσης, στη διάθεση εκθετών και επισκεπτών είναι οι καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής αποδοτικότητας, όπως το πρόγραμμα προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων EXPOPARTENARIAT, η ηλεκτρονική αγορά AFTEREXPOMARKET, οι ευκαιρίες επιπλέον προβολής των εκθετών μέσω του EXTRAPROMOMANUAL σε έντυπα, ηλεκτρονικά μέσα και indoor διαφήμιση που προσφέρει η Helexpo στους εκθέτες και επισκέπτες της ΔΕΘ και όλων των Εκθέσεων που διοργανώνει.
 
HOME
Οι επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε κληρώσεις για τη δωρεάν αλλαγή της διακόσμησης του σπιτιού τους, μέσω μιας πρωτότυπης δράσης. Το concept «Άλλαξε το σπίτι σου!» βασίζεται στις θεματικές ενότητες διακόσμησης που παρουσίαζε ο γνωστός τηλεοπτικός διακοσμητής Νίκος Κωνστάντης στις εκπομπές των Ρούλας Κορομηλά, Ελένης Μενεγάκη, Γρηγόρη Αρναούτογλου και Σοφίας Αλιμπέρτη. Ο γνωστός διακοσμητής θα φτιάχνει live έξυπνες κατασκευές με προϊόντα των εκθετών, δίνοντας παράλληλα συμβουλές διακόσμησης στους επισκέπτες, προωθώντας με αυτό τον τρόπο και τα προϊόντα των εκθετών. Επίσης, κατόπιν κλήρωσης, κάθε ημέρα, 1 ή 2 επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη διακόσμηση του δικού τους σπιτιού με συμβουλές του Ν. Κωνστάντη, από τα υλικά που προσφέρονται στις εκθεσιακές ενότητες Domisis, Energyland, Modacasa, Decoland και Gardenland.
Στην ενότητα αυτή η εταιρία DeWalt που παράγει τα γνωστά τρυπάνια Black&Decker διοργανώνει διαγωνισμό βιδώματος που απευθύνεται στον τεχνικό κόσμο, αλλά και σε όσους καταπιάνονται με μαστορέματα. Όποιος πετύχει τον πιο γρήγορο χρόνο κερδίζει χωρίς κλήρωση 30.000 ευρώ και θα συμμετάσχει το Νοέμβριο στη Βαλένθια στον Ευρωπαϊκό τελικό με έπαθλο 1.000.000 ευρώ!... Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα κερδίσουν πλούσια δώρα.
Οι τέσσερις αυτές Εκθεσιακές Ενότητες, μαζί με την εκθεσιακή ενότητα Real Estate Expo– στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» το ακίνητο που επιθυμούν και να συμμετέχουν σε δημοπρασίες – συνθέτουν το θεματικό πυλώνα «HOME» της 74ης ΔΕΘ.
 
LIFESTYLE:
Autoland: Αυτοκίνητα, τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα, αξεσουάρ, επαγγελματικά αυτοκίνητα και μηχανήματα, παρουσιάζονται σε ένα από τα πιο αγαπημένα εκθεσιακά αφιερώματα. Πλαισιώνεται με εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια και μια καινοτόμα διαδραστική συμμετοχή του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και άλλες εκπλήξεις.
Fashion Forward International Thessaloniki: Η ιδέα μιας διεθνούς συνάντησης στο χώρο της ένδυσης γίνεται πράξη για μια ακόμη χρονιά.
Kid & Fun: Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ανεξάρτητων διοργανώσεων η 4η Kid & Fun διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στο επίκεντρο της ΔΕΘ με ένα πρωτότυπο πολυθέαμα για παιδιά μέχρι 12 ετών, τους συνοδούς τους αλλά και το ευρύτερο κοινό. Συνολικά 4 σκηνές παράλληλων εκδηλώσεων (120 εκδηλώσεις) και 16 πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια στο Περίπτερο 15 της ΔΕΘ περιμένουν τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ για πρωτότυπη ψυχαγωγία και βιωματική εκπαίδευση. Παράλληλα, επιχειρήσεις και φορείς, που ασχολούνται με το Παιδί θα ενημερώνουν για τις δραστηριότητές τους. Μέρος των εσόδων της 4ης Kid & Fun θα διατεθεί σε κοινωφελείς σκοπούς.
Tasteland: Στην TASTELAND, ένα καινούριο αφιέρωμα της 74ης ΔΕΘ στα τρόφιμα και ποτά, οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στη χώρα της γεύσης, με τη Βέφα Αλεξιάδου, τη Μαρία Λόη, τον Αλέξανδρο Παπανδρέου, τον Ηλία Σκουλά, τη Μαρία Παναγάκου, τη Μυρσίνη Λαμπράκη, τον Ευτύχη Μπλέτσα, την Ντίνα Νικολάου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων. Θα μαγειρεύουν καθημερινά στις κουζίνες της TASTELAND και θα προσφέρουν στους επισκέπτες γαστρονομικές συνθέσεις από προϊόντα των εκθετών. Οι επισκέπτες θα έχουν επιπρόσθετα την ευκαιρία να ακούσουν τον Θάνο Ασκητή να μιλά για Διατροφή, Έρωτα και ποιότητα ζωής, την Κάλλη Καραστεφάνου για τη διατροφή των εγκύων γυναικών, την Ειρήνη Πασχαλέρη για υγιεινή και light διατροφή, τον Νίκο Δοϊρανλή για «διατροφικές διαταραχές και ψυχολογική υποστήριξη». Οι επισκέπτες ακόμη θα δοκιμάσουν γνωστά κρασιά με τους Κωνσταντίνου Λαζαράκη (Master of wine), τη Μαρία Νέτσικα (οινολόγο) και τον Νικόλα Γιαννόπουλο (sommelier) και θα γευθούν ποτά από τον καλύτερο μπάρμαν του κόσμου Αριστοτέλη Παπαδόπουλο και τον barflairtender Γιώργο Καπώνη. Θα παρασυρθούν στο fashion food point όπου θα γίνονται fashion shows από τους σπουδαστές της σχολής PAN-SIK, καθώς και χορευτικές και γυμναστικές επιδείξεις από τους εκπαιδευτές γυμναστών LESMILLS.
Γεύσεις μαγείας, εξάλλου, θα προσφέρουν στους επισκέπτες της ΔΕΘ και επιχειρήσεις - εκθέτες που συμμετέχουν στην TASTELAND με συλλογικές συμμετοχές μέσω των Επιμελητηρίων Άρτας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Πρέβεζας και Χαλκιδικής, με τα οποία συνεργάζεται στενά η HELEXPO. Θα κάνουν ειδικές ημερήσιες ή διήμερες παρουσιάσεις σε ένα χώρο που διαμόρφωσε ειδικά η HELEXPO στο περίπτερο 15.
DiscFestival: Οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά τις συναυλίες των αγαπημένων καλλιτεχνών: Αντώνης και Γιάννης Βαρδής (6 Σεπτεμβρίου), GoingThrough (8 Σεπτεμβρίου), Βασίλης Παπακωνσταντίνου (9 Σεπτεμβρίου), Onirama (10 Σεπτεμβρίου), Θάνος Πετρέλης (11 Σεπτεμβρίου), Νίκος Κουρκούλης (12 Σεπτεμβρίου) και Πέγκυ Ζήνα (13 Σεπτεμβρίου).
Εξάλλου ντεμπούτο στο φετινό DiscFestival κάνει το Φεστιβάλ Νέων Ερμηνευτών «Απολλώνεια» με συνδιοργανωτές τη HELEXPO, τη θεατρική ομάδα «Μαίωτρον» και την εταιρία πληροφορικής και επικοινωνιών Live2Net, στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου. Tα βραβεία, που θα δοθούν στους νικητές, θα είναι ένα βραβείο επιτροπής και ένα βραβείο κοινού που θα ψηφίσει τον αγαπημένο του ερμηνευτή. Θα περιλαμβάνουν συμβόλαια δισκογραφίας και ειδικά βραβεία των χορηγών όπως single, ή videoclip, ή υποτροφίες σπουδών σε μουσικές σχολές κ.α. Οι finalists που έχουν προεπιλεγεί είναι 29 νέοι ερμηνευτές. Οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 9.30 μ.μ. στο stage της ΔΕΘ κοντά στην πύλη της ΧΑΝΘ.
Global Exchange: Οι επενδύσεις είναι η θεματική του εκθεσιακού αφιερώματος στις ξένες οργανωμένες συμμετοχές GlobalExchange, του Business Forum της ΔΕΘ με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών – επενδυτικών οργανισμών, του προγράμματος προκαθορισμένων συναντήσεων μεταξύ επενδυτών και επενδυτικών προορισμών Expopartenariat, της νέας ηλεκτρονικής επενδυτικής αγοράς After Expo Market που κεφαλαιοποιεί τις επαφές στη διάρκεια της Έκθεσης του Forum και του Expopartenariat, της συμμετοχής της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας και του Διεθνούς Συνεδρίου της CEREAN για επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία
 
ΒΡΑΒΕΙΑ
Μία ακόμη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των επιχειρήσεων που διακρίνονται για τον επενδυτικό και τον εξαγωγικό δυναμισμό τους, καθώς και αυτών που διακρίνονται για τους ρυθμούς ανάπτυξής τους. Οι Export & Investment Leaders καθώς και τα Diamonds της Β.Ελλάδας, παρουσιάζονται από τη HELEXPO σε συνεργασία και με την επιμέλεια της STATBANK, στο πλαίσιο του BusinessForum, στην ακροτελεύτια εκδήλωσή του. Η βράβευση των κορυφαίων εξ αυτών αποτελεί ελάχιστη τιμητική αναγνώριση της επιτυχημένης δράσης συγκεκριμένων επιχειρήσεων και δίνει το παράδειγμα αλλά και το ηθικό κίνητρο για ακόμη μεγαλύτερα επενδυτικά και εξαγωγικά επιτεύγματα, σηκώνοντας τη σημαία της ανάπτυξης και κυρίως της Ελλάδας και στα πιο μακρινά σημεία του πλανήτη.
 
Business Forum ΔΕΘ
«Άμεσες Ξένες Επενδύσεις: Αδράξτε τις ευκαιρίες στην εποχή της κρίσης». Με αυτή τη θεματική σημαντικοί προσκεκλημένοι εισηγητές – εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών παρουσιάζουν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της εποχής. Πάνω από 130 επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή στο BusinessForum. Οι χώρες από τις οποίες προέρχονται είναι: Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ινδία, Ινδονησία, Κόσοβο, Κροατία & Σερβία.
 
Expopartenariat
90 Επιχειρηματίες από 14 χώρες (Αίγυπτος, Βουλγαρία, Ινδία, Ιορδανία, Ν. Κορέα, Νεπάλ, Νιγηρία, Πακιστάν, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία, Η.Π.Α., Ελλάδα & Κύπρο) δήλωσαν μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Προκαθορισμένων Συναντήσεων Expopartenariat της Helexpo. Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στο Σ.Κ. «Ιωάννης Βελλίδης» την Τρίτη 8.09.09, ώρες 16.00 – 19.00, καθώς και στα stands των επενδυτικών οργανισμών από τη Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λιβύη, Ινδονησία, Κύπρο & Ουγγαρία, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της 74ης Δ.Ε.Θ. Οι επιχειρηματίες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να συναντήσουν τους συμμετέχοντες στο 5ο BusinessForum, συνέδρους και ομιλητές και να αναπτύξουν μεταξύ τους προτάσεις επενδύσεων.
 
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Στο μεταξύ, τη δυνατότητα να παρκάρουν δωρεάν στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της παλιάς «Ηλεκτρικής Εταιρίας», θα έχουν οι επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ. Ο εν λόγω χώρος διατίθεται για πάρκινγκ, κατόπιν της ευγενικής παραχώρησης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass