ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΕΠΑΡΚΕΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 28 ΔΙΣ.»

Αύξηση κεφαλαίου 370 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς

Μ.Σαλλας: Αυξήστε τις δημόσιες επενδύσεις

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2009 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:15
Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε, χθες την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 370 εκατ. ευρώ, με την έκδοση προνομιούχων μετοχών που θα εξαγοράσει το Δημόσιο, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο κρατικό σχέδιο στήριξης των 28 δισ. ευρώ. Η απαρτία διαμορφώθηκε στο 28,59%. Συνολικά, θα εκδοθούν 77,56 εκατ. μετοχές σε τιμή 4,77 ευρώ έκαστη (η ονομαστική αξία της μετοχής).Όπως έγινε γνωστό, η τράπεζα κατέθεσε αγωγή κατά της Deutsche Bank μετά την πρόσφατη έκθεση του γερμανικού οίκου για τις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, στην οποία μείωνε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 4,40 από 28 ευρώ προηγουμένως, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε «sell» από «hold». Η διοίκηση της τράπεζας υποστηρίζει ότι η έκθεση της DB έχει «αυθαίρετες» υποθέσεις και «σοβαρά λάθη».Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο επικεφαλής της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας ανακοίνωσε πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αττικής, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ,
Μ.Σάλλας: Αυξήστε τις δημόσιες επενδύσεις
Στην ομιλία του, ο κ. Σάλλας είπε ότι «Η Ελλάδα υφίσταται τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, παρά τη μη συμμετοχή των τραπεζών της σε 'τοξικά προϊόντα'», γεγονός το οποίο «σε συνδυασμό με την υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, επιτρέπει στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις αποτελεσματικότερα και με μικρότερες επιπτώσεις σε σύγκριση με άλλες χώρες».
Ωστόσο, προσέθεσε, στο σημερινό διεθνοποιημένο περιβάλλον, η κάμψη της παγκόσμιας ζήτησης, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της ρευστότητας εξαιτίας της δυσπιστίας που δημιουργήθηκε, επιβάλει και στην Ελλάδα, την λήψη μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας, την δημιουργία προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικών κλάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέτρων υποστήριξης της ζήτησης και επιτάχυνσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Ο κ. Σάλλας θεωρεί ότι το πακέτο των 28 δισ. ευρώ είναι επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας και δεν θα χρειαστεί πρόσθετο πακέτο στήριξης. Ακόμη, σημείωσε ότι η ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα «ομαλοποιείται σταδιακά». Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της τράπεζας στα προγράμματα στήριξης, επισήμανε ότι η Πειραιώς συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ και ήδη έχει εγκρίνει πάνω από το 50% των αιτήσεων που της έχουν υποβληθεί. Επίσης, η τράπεζα υλοποιεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σχετικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2008, εκταμίευσε δάνεια ύψους 900 εκατ. ευρώ προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass