ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΤΟ 1% ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Συναγερμός για πλαστά φορολογικά στοιχεία

Αυστηρές καμπάνες στους παραβάτες του TaxisΝet

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2009 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:19
 Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες του TaxisΝet που δηλώνουν ανακριβή στοιχεία στην ηλεκτρονική φορολογική τους δήλωση προβλέπει το ΥΠΟΙΟ, ενώ επίσης εντατικοποιεί τους ελέγχους
Σημειώνεται πως περίπου το 1% του συνόλου των ηλεκτρονικών δηλώσεων αφορούσε ανακριβείς ή εικονικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν παρανόμως, με στόχο οικονομικό ή άλλου είδους όφελος όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας.
Αυστηρές ποινές για τους παραβάτες του TaxisΝet που δηλώνουν ανακριβή στοιχεία στην ηλεκτρονική φορολογική τους δήλωση προβλέπει το ΥΠΟΙΟ, ενώ επίσης εντατικοποιεί τους ελέγχους.
Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών εξέδωσε δελτίο τύπου όπου αναφέρει τα εξής:
-Κατά το οικ. έτος 2008, 830.000 φορολογούμενοι πολίτες (580.000 δηλώσεις) επέλεξαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματός τους (έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3), κάνοντας χρήση των πλεονεκτημάτων των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
-Μετά από μεθοδικούς ελέγχους της Γ.Γ.Π.Σ., σε συνεργασία με τις αρμόδιες Δ/νσεις του Υπουργείου και τις Δ.Ο.Υ., αποδείχθηκε ότι περιορισμένο ποσοστό (της τάξης του 1%) του συνόλου των ηλεκτρονικών Δηλώσεων αφορούσε σε ανακριβείς ή εικονικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν παρανόμως, με στόχο οικονομικό ή άλλου είδους όφελος.
Οι δηλώσεις αυτές εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία της εκκαθάρισης, οι κωδικοί πρόσβασης των ατόμων που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα TaxisΝet κατά παράβαση των οριζόμενων στις ισχύουσες διατάξεις θα απενεργοποιηθούν, στους δε παραβάτες έχουν ήδη επιβληθεί σχετικά πρόστιμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχετικοί έλεγχοι απέτρεψαν οικονομική ζημία του δημοσίου της τάξης του ενός εκατομμυρίου επτακοσίων χιλιάδων (1.700.000) ευρώ.
Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων προάγει ιδιαίτερα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη χώρα μας και διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, η πρόθεση κακόπιστων ή παράνομων ενεργειών δεν πρέπει να διευκολύνεται από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής.
Για το λόγο αυτό και εν όψει της επικείμενης έναρξης της διαδικασίας για τις Δηλώσεις Φ.Ε. οικ. έτους 2009, σχεδιάστηκαν και πρόκειται να διενεργούνται αυστηρότατοι έλεγχοι, καθ΄ όλη τη χρονική διάρκεια υποβολής, για την αποτροπή κάθε πιθανότητας χρήσης του συστήματος TaxisΝet κατά παράνομο τρόπο.
Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ευχαριστώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις που εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, προσβλέπει στη συνδρομή όλων και ιδίως των επαγγελματιών του χώρου λογιστών, φοροτεχνικών κ.λπ., για την καταξίωση των σύγχρονων μεθόδων συναλλαγής, που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχή προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass