ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Εκτός «εκσυγχρονισμού» οι μονάδες κάτω των τεσσάρων αστέρων

* Καταδικασμένη κάθε προσπάθεια να γίνει τουριστικός προορισμός η περιοχή της Λάρισας, αν ισχύσουν οι ρυθμίσεις, επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Λάρισας

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2009 1:59 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:21
Την έντονη αντίδρασή τους σε δύο τροποποιήσεις του επενδυτικού νόμου, που, ουσιαστικά, αφήνουν εκτός εκσυγχρονιστικού «νυμφώνος» όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες κάτω των τεσσάρων αστέρων εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Λάρισας. Σε σχετική επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, η Ένωση Ξενοδόχων επισημαίνει ότι τόσο ο διπλασιασμός του χρόνου δυνατότητας υπαγωγής εκ νέου στον επενδυτικό (αναπτυξιακό) νόμο –από πέντε σε δέκα χρόνια- όσο και η εξαίρεση δυνατότητας εκσυγχρονισμού μονάδων κάτω από τέσσερα αστέρια βγάζουν εκτός αναπτυξιακής τροχιάς το νομό Λάρισας.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των εν λόγω τροποποιήσεων και προτεινόμενων ρυθμίσεων προκρίνονται, προς υπαγωγή στον επενδυτικό νόμο, οι προτάσεις εκσυγχρονισμού με ταυτόχρονη αναβάθμιση των μονάδων σε τεσσάρων ή πέντε αστέρων, εξέλιξη που έχει θορυβήσει τους ξενοδόχους σε όλη την ελληνική περιφέρεια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση Ξενοδόχων του νομού Λάρισας, το δυναμικό της περιοχής στην πλειοψηφία του περιλαμβάνει μονάδες κάτω των τεσσάρων αστέρων, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός κινήτρων του επενδυτικού νόμου η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής του νομού.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων σημειώνει πως «κεντρικός στόχος κάθε αναπτυξιακού νόμου είναι και πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας της ελληνικής ξενοδοχειακής υποδομής ούτως ώστε ο τουρισμός της χώρας μας να αντεπεξέρχεται επιτυχώς στον έντονο διεθνή ανταγωνισμό. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής μας είναι απαραίτητη, ώστε ο νομός μας να καταφέρει να γίνει τουριστικός προορισμός. Στις προτεινόμενες τροποποιήσεις (του επενδυτικού νόμου) περιλαμβάνονται δύο ρυθμίσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν ιδιαίτερα αρνητικά σε σχέση με τους παραπάνω στόχους».
ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ
Η Ένωση εντοπίζει δύο «επίμαχα» σημεία στις τροποποιήσεις του επενδυτικού. Το πρώτο σημείο, αφορά στην πρόταση για διπλασιασμό του χρόνου (από πενταετία σε δεκαετία) που μια ξενοδοχειακή μονάδα μπορεί να ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου από την προηγούμενη υπαγωγή. «Οι σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών υποδομών είναι τα πέντε έτη. Επομένως, κάθε επέκταση της μεταβολής του χρονικού ορίου αυτής της διάταξης οδηγεί σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ξενοδοχειακής υποδομής», υπογραμμίζει η Ένωση.
Το δεύτερο σημείο αφορά στην πρόταση για την παροχή δυνατότητας εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακών μονάδων σε τεσσάρων ή πέντε αστέρων, σε σχέση με τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού μονάδων δύο, τριών, τεσσάρων ή πέντε αστεριών του ισχύοντος καθεστώτος. «Μία τέτοια αλλαγή, θα οδηγήσει σε δημιουργία ξενοδοχειακού προϊόντος δυο ταχυτήτων δεδομένου ότι θα κάνει αδύνατη την αναβάθμιση, μέσω του νόμου, ξενοδοχειακών μονάδων μέχρι τριών αστέρων, που αποτελούν την πλειονότητα του ξενοδοχειακού δυναμικού. Η περιοχή του Νομού Λάρισας, της οποίας το δυναμικό αποτελείται από μονάδες 1*, 2*, 3* και από μία μονάδα 4* & 5*, με αυτές τις τροποποιήσεις μένει εκτός αναπτυξιακής τροχιάς και κάθε προσπάθεια του νομού μας από πέρασμα επισκεπτών σε τουριστικό προορισμό είναι καταδικασμένη», καταλήγει στην επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων του νομού Λάρισας.
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
Στο μεταξύ, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει εκλογές και εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Ένωσης, στο ξενοδοχείο «Metropol» στη Λάρισα. Καλούνται να παραβρεθούν οι ξενοδόχοι του νομού και όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι καλούνται να αποστείλουν fax με την υποψηφιότητα τους έως το Σάββατο 14/2/2009 (στο fax 2410-255.242). Οι διευθυντές ξενοδοχείων που δεν είναι ξενοδόχοι έχουν δικαίωμα μόνον εκλέγειν και όχι εκλέγεσθαι και δύνανται να ψηφίσουν με εξουσιοδότηση του ξενοδόχου επιχειρηματία. Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι τριετής και λήγει τον Φεβρουάριο του 2012.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass