ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες μέσω της «Biologica»

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2009 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:22
Επιχειρηματίες του κλάδου των βιολογικών προϊόντων από διάφορες χώρες θα φέρουν στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο, στο πλαίσιο της 2ης έκθεσης «Biologica», τα Δίκτυα ΠΡΑΞΗ και Βιολογικών Προϊόντων. Συγκεκριμένα, οι δύο φορείς έχουν αναλάβει τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών προς Θεσσαλονίκη, από τις χώρες Ρωσία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία. Στόχος είναι να διερευνηθούν ενδεχόμενες διεθνείς συμμαχίες, στα «χνάρια» και της 1ης Biologica, που οδήγησε σε 12 ολοκληρωμένες επιχειρηματικές συμφωνίες και δημιούργησε τη «μαγιά» για άλλες τέσσερις, οι οποίες βρίσκονται σε στάδιο προχωρημένης διαπραγμάτευσης.
Αν και με σύντομη ιστορία, η διεθνής έκθεση Βιολογικών Προϊόντων «Biologica» έχει αποδείξει τη δυναμική της καθώς η περσινή – και πρώτη – διοργάνωση οδήγησε σε 12 ολοκληρωμένες επιχειρηματικές συμφωνίες και σε άλλες 4 που είναι σε στάδιο προχωρημένης διαπραγμάτευσης. Η φετινή έκθεση διοργανώνεται από την Helexpo στις 6-9 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τη διεθνή έκθεση τροφίμων, ποτών και μηχανημάτων εξοπλισμού «Detrop», και αναμένεται να «καλλιεργήσει» νέες συνεργασίες. Για το λόγο αυτό, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (ΣΕΒ-ΣΒΒΕ-ΙΤΕ), μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas, σε συνεργασία με το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων αναλαμβάνουν και πάλι στο πλαίσιο του ExpoPartenariat της Biologica 2009 τη διοργάνωση εισερχόμενων επιχειρηματικών αποστολών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (όπως Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία κ.ά.) με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών επαφών και τη διερεύνηση διεθνών συνεργασιών.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ενδεικτικά να αναφερθούν δύο περιπτώσεις συμφωνιών επιχειρηματικής συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας που πραγματοποίησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων a-Cert στη διάρκεια της περσινής Biologica (2008):
Συμφωνία συνεργασίας με την IQC-Bulgaria Ltd για την αντιπροσώπευση της a Cert στη Βουλγαρία. Η συμφωνία αυτή ανοίγει το δρόμο στην a Cert για Πιστοποίηση στη Βουλγαρία κατά ISO 9001:2000 και ISO 22000:2005 (HACCP). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φορέας Πιστοποίησης a Cert είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας πιστοποίησης που έχει αδειοδοτηθεί για να πιστοποιεί βιολογικά προϊόντα στη γείτονα χώρα.
Συμφωνία συνεργασίας με τον Φορέα Πιστοποίησης Ceres Iberica SL για την αντιπροσώπευση της a Cert στην Ισπανία. Η συμφωνία αυτή εδραιώνει την παρουσία της a Cert και στην Νοτιοδυτική Ευρώπη όσον αφορά στην πιστοποίηση κατά ISO 9001:2000 και ISO 22000:2005 (HACCP).
ΠΡΟΦΙΛ
Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (HELP-FORWARD Network) είναι ένας οργανισμός παροχής υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα ερευνητικά εργαστήρια όλης της χώρας, διαθέτοντας εμπειρία 18 χρόνων στην ανάπτυξη τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων και οργανισμών. Ξεκίνησε τη δράση του το 1991 ως κοινοπραξία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με κύριο σκοπό τη σύνδεση έρευνας και παραγωγής, αξιοποιώντας τα εθνικά και κοινοτικά χρηματοδοτικά εργαλεία. Από το 2008 το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας ως μέλος του νέου ευρωπαϊκού δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία. Παράλληλα, από το 1999 η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας αναθέτει στο Δίκτυο ΠΡΑΞΗ τον ρόλο του Εθνικού Σημείου Επαφής (National Contact Point) για το 5ο και στη συνέχεια για το 6ο και το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, ώστε αυτό να λειτουργεί ως επίσημος φορέας πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για τα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.
Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και πρόκειται για ένα φορέα εργαλείων και υπηρεσιών ενημέρωσης και προώθησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Στοχεύει στη διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης βιολογικών προϊόντων, σε πανελλαδικό επίπεδο. Σκοπό έχει να στηρίξει και να αναπτύξει την παραγωγή, μεταποίηση και διακίνηση των πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, ώστε να προωθούνται ευκολότερα και ασφαλέστερα στον καταναλωτή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass