ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ

Παραγωγή και αξιοποίηση αρωματικών φυτών

* Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2009 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:22
 Η παραγωγή και αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και αιθερίων ελαίων θα βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνουν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας, σήμερα, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009, στις 5 το απόγευμα, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Να σημειωθεί ότι συμμετέχοντες στην εκδήλωση φορείς είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Λάρισας.Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των παραγωγών βιοκαλλιεργητών και μη, πάνω στην παραγωγή αυτών των φυτών, αλλά και στη συνέχεια στην επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή αιθερίων ελαίων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εφαρμογή και χρήση τους στη φαρμακευτική επιστήμη, καθώς και η αξιοποίησή τους σε σειρά από προϊόντα.
Τις εργασίες θα χαιρετίσουν οι πρόεδροι των διοργανωτών φορέων.
«Βιολογική καλλιέργεια – Παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών» είναι το θέμα της ομιλίας του δρ Θεόδωρου Κουτσού, προϊσταμένου του τμήματος Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του ΕΘΙΑΓΕ, ενώ η δρ Πασχαλίνα Χατζοπούλου, αναπληρώτρια ερευνήτρια του τμήματος Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του ΕΘΙΑΓΕ θα αναπτύξει το θέμα «Ιδιότητες – χρήσεις και εφαρμογές των αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και των αιθερίων ελαίων». Στη συνέχεια η δρ Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας θα κάνει μια εισαγωγή στην «Καλλιέργεια αυτοφυών και μη αυτοφυών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών ρίγανης και χαμομηλιού», ενώ ο δρ βιοχημείας-μοριακής βιολογίας και φαρμακοποιός Ρασέλ Κοέν θα αναφερθεί στις «Αρχές αρωματοθεραπείας». «Αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά και οι χρήσεις τους στην κοσμετολογία» είναι το θέμα για το οποίο θα μιλήσει η χημικός Κατερίνα Βασιλάκου, στέλεχος της εταιρίας Κορρέ, ενώ ο δρ Σταύρος Κατσιώτης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ θα μιλήσει για την «Επεξεργασία, μεταποίηση αιθερίων ελαίων – Στοιχεία αγορών».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass