ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Νέα διαδικτυακή πύλη για τον ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2009 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:23
Στην υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, παρουσιάστηκαν σήμερα, κατά την επίσκεψή της στον ΟΑΕΔ, από τον διοικητή του οργανισμού κ. Γιώργο Βερναδάκη το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.
Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ διαθέτει μία ενιαία βάση δεδομένων που περιλαμβάνει Μητρώο Ανέργων και Εργοδοτών και ενημερώνεται με τα στοιχεία της εξατομικευμένης προσέγγισης του ανέργου.
Στο ΟΠΣ έχουν πρόσβαση οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, τα ΚΠΑ και στο μέλλον θα συνδεθούν και άλλες υπηρεσίες συνεργαζόμενες με τον ΟΑΕΔ (ΚΕΠ, ΙΚΑ, ΓΓΠΣ κ.λπ.).
Μέσω του ΟΠΣ γίνεται:
1. Αντιστοίχηση ανέργων με κενές θέσεις εργασίας (προσφορά - ζήτηση εργασίας).
2. Διαχείριση και υπολογισμός επιδοτήσεων τακτικής ανεργίας (και άλλων βοηθημάτων) καθώς και διαχείριση πληρωμών μέσω τραπεζών.
3. Διαχείριση και παρακολούθηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και προγραμμάτων απασχόλησης.
Ο νέος διαδικτυακός κόμβος υπηρεσιών του ΟΑΕΔ αποτελεί μέσο τόσο πληροφόρησης αλλά και συμμετοχής στα προγράμματα και στις υπηρεσίες του οργανισμού όσο και αμφίδρομης και διαδραστικής επικοινωνίας του με τους πολίτες, άνεργους και μη και με εργοδότες - επιχειρήσεις για την υποβοήθηση της παροχής υπηρεσιών προσφοράς και ζήτησης εργασίας, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος σύζευξης (Match-Making System).
Στο portal οι χρήστες θα εγγράφονται και θα πιστοποιούνται προκειμένου να κάνουν χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών. Οι εγγεγραμμένοι ιδιώτες-υποψήφιοι εργαζόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας και για τα απαιτούμενα προσόντα καθώς και για προγράμματα κατάρτισης, για σεμινάρια και ευκαιρίες απασχόλησης, να αναζητούν αγγελίες ή/και στοιχεία επιχειρήσεων - εταιριών, να αναρτούν και να διαχειρίζονται το βιογραφικό τους σημείωμα και να λαμβάνουν ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικά με την τυχόν ανταπόκριση εργοδοτών στην προσφορά εργασίας εκ μέρους τους.
Οι εργοδότες θα μπορούν να αναζητούν βιογραφικά σημειώματα εργαζομένων βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, να καταχωρίζουν και να διαχειρίζονται αγγελίες αναζήτησης προσωπικού και να ενημερώνονται για προγράμματα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης.
Μέσω του νέου portal διασφαλίζονται εύκολη πρόσβαση στην πληροφόρηση που παρέχει ο ΟΑΕΔ και η διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Παράλληλα θα παρέχεται και οn line βοήθεια στους χρήστες.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass