ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Στο δίκτυο της Star Alliance η Aegean

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2009 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:00
Η Aegean Airlines θα γίνει μέλος της Star Alliance, στην οποία μετέχουν οι United της UAL Corp, Lufthansa, Air Canada και Continental, είπε στέλεχος της εταιρίας την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters.
Με αυτή την κίνηση η Aegean αποκτά πρόσβαση σε πολλές αγορές του κόσμου όπου βρίσκονται Έλληνες, είπαν στελέχη της εταιρίας.
«Η Aegean είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη στο δίκτυο της Star Alliance, η εγχώρια αγορά είναι στρατηγικής σημασίας λόγω της γεωγραφικής θέση της» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance σε ανακοίνωση.
Η Aegean έχει 31 αεροσκάφη και καλύπτει 47 εγχώριους και διεθνείς προορισμούς.
Τα μέλη της συμμαχίας στις αερομεταφορές συνεργάζονται σε θέματα δρομολογίων και εσόδων. Η Star Alliance ανταγωνίζεται δύο συμμαχίες εταιριών, την Sky Team και την Oneworld.
«Το να γίνεις μέλος της Star Alliance αποτελεί τόσο τιμή όσο και μεγάλη ευκαιρία» είπε ο πρόεδρος της Aegean Θοδωρής Βασιλάκης. «Καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το δίκτυό μας, είμαστε δεσμευμένοι να συνεισφέρουμε σημαντικά σε αυτή τη μεγάλη συμμαχία» σημείωσε.
Η διαδικασία της ενοποίησης θα ξεκινήσει σύντομα και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών, είπαν στελέχη της εταιρίας. Με την ολοκλήρωση της ενοποίησης, η Star Alliance θα αποτελείται από 26 αερομεταφορείς.
Η μετοχή της Aegean έχει σημειώσει άνοδο 20,3% από τις αρχές του έτους, έναντι κερδών 27,5% που έχει καταγράψει ο γενικός δείκτης. Διαπραγματεύεται 8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη 2009, έναντι πολλαπλασιαστή κερδών 24 για τη Lufthansa, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters Estimates.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass