ΑΠΟ 15 ΩΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ – ΜΕΧΡΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥ

«Αγώνας δρόμου» για Νεανική-Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2009 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:01
Ταχύτατα θα πρέπει να κινηθούν όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα προγράμματα Ενίσχυσης της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΠΑΝ ΙΙ, που υλοποιεί ο ΕΟΜΜΕΧ, καθώς οι προθεσμίες υποβολής της αίτησης και της υποβολής του πλήρους φακέλου είναι ασφυκτικές –ενώ δεν έχει γίνει ακόμη η προκήρυξη των προγραμμάτων, παρά μόνον η προδημοσίευση των προσκλήσεων. Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ, Γιώργο Σουφλιά, η επίσημη προκήρυξη αναμένεται εντός των ημερών.
Τα νέα προγράμματα ενίσχυσης γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά, παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν στη Λάρισα ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.), το Επιμελητήριο Λάρισας, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών και το Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Θεσσαλίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του πρώτου κύκλου αυτών των προγραμμάτων ανέρχεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ (40 εκατ. ευρώ είναι η δημόσια δαπάνη), ενώ το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 50% του συνολικού προϋπολογισμού της πρότασης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, Γιώργος Αλ. Σουφλιάς και ο διευθυντής Επιχειρηματικότητας του Οργανισμού, Γιώργος Μπόλας, πρόκειται για το μακροβιότερο πρόγραμμα ενίσχυσης, καθώς ξεκίνησε από το Β΄ΚΠΣ και συνεχίζεται και στο ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ 2 αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος για τα εν λόγω προγράμματα, καθώς έχει προϋπολογιστεί ύψος δημόσιας δαπάνης περί τα 150 εκατ. ευρώ.
Όπως άφησαν να εννοηθεί οι υπεύθυνοι του Οργανισμού, μέχρι την επίσημη προκήρυξη, η οποία αναμένεται εντός των ημερών, ενδεχομένως να υπάρξουν ορισμένες βελτιώσεις στους όρους επιχορήγησης ή στο κομμάτι των επιλέξιμων δαπανών.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, με βάση την προδημοσίευση της προκήρυξης, από τις 15 Ιουνίου θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων –διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ ο πλήρης φάκελος της υποψήφιας προς επιχορήγηση πρότασης, θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 10 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια για τους ενδιαφερομένους είναι εξαιρετικά ασφυκτικά.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Τα συγκεκριμένα προγράμματα απευθύνονται σε νέους 18-39 ετών και γυναίκες 18 έως 55 που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από την 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος (Μάρτιος 2009) – δηλαδή απευθύνονται σε νέες επιχειρήσεις. Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος.
Οι σημαντικότερες δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι Πάγια (Εξοπλισμός , ειδικές εγκαταστάσεις κ.α.), Κτιριακά - Διαμόρφωση Χώρων, Προβολή-Προώθηση, Άλλες Δαπάνες, Υπηρεσίες Συμβούλων. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΤΑ Θεσσαλίας, στα τηλ. Λάρισα: 2410 – 538860, Βόλος: 24210 – 23766, Καρδίτσα: 24410 – 80600 και Τρίκαλα: 24310 – 28189.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass