«ΑΠΩΛΕΙΕΣ», ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σε «υψηλά» δύο εβδομάδων η αγοραστική κίνηση

* Προβληματισμός για τις χειμερινές παραγγελίες, ελέω οικονομικής κρίσης

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2008 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:24
Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο εμπορικός κόσμος από την αγοραστική κίνηση που σημειώθηκε κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες των εκπτώσεων, καθώς οι καταναλωτές πραγματοποίησαν τις αγορές τους σε ένα ευρύ φάσμα ειδών. Η εκκίνηση της τωρινής τρίτης εβδομάδας συνοδεύεται από την αναμενόμενη «κοιλιά», καθώς πλέον είναι εμφανές ότι ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές –αν και όχι σε πολύ μακρινούς προορισμούς. Πάντως, οι καταστηματάρχες προβληματίζονται για το επόμενο διάστημα, καθώς είναι «διστακτικοί» με τις παραγγελίες για τη νέα σεζόν.
Όπως ανέφερε στην «Ε» ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, Γιώργος Τσιαπλές, η κίνηση κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα και τελικά όλα τα καταστήματα –λίγο ως πολύ- είχαν το «μερτικό» τους. Το... ποδαρικό έκαναν τα παιδικά είδη ένδυσης και υπόδησης, και τα νεανικά, καθώς οι οικογενειακές ανάγκες υπαγορεύουν την κάλυψη αναγκών πρωτίστως των νεότερων μελών, στη συνέχεια ακολούθησε η γυναικεία ένδυση-υπόδηση και τα αξεσουάρ, ενώ κατά τη δεύτερη εβδομάδα σημειώθηκε κίνηση και στα ανδρικά είδη. «Αυτό που μπορούμε να επισημάνουμε είναι ότι οι τιμές στην αγορά της Λάρισας είναι πάρα πολύ καλές», είπε ο κ. Τσιαπλές.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα εμπορικά καταστήματα της πόλης συνεχίζουν να δέχονται αλλοδαπούς επισκέπτες, οι οποίοι συνδυάζουν διακοπές και αγορές. «Είναι κάτι που θα μπορούσαμε, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους φορείς, να το εκμεταλλευτούμε ακόμη περισσότερο», είπε ο κ. Τσιαπλές.
Η εκκίνηση της τρίτης εβδομάδας δείχνει σημάδια «κόπωσης» της αγοραστικής κίνησης, καθώς αρκετοί Λαρισαίοι πλέον έχουν εγκαταλείψει την πόλη για τις διακοπές τους –έστω και ολιγοήμερες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλειοψηφία των επαγγελματιών (όλων των κλάδων) δεν έχει σχεδιάσει να λείψει περισσότερο από μία εβδομάδα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Τα... δύσκολα για τον εμπορικό κόσμο, ωστόσο, βρίσκονται μπροστά, καθώς επικρατεί έντονος προβληματισμός αναφορικά με τις παραγγελίες της επόμενης σεζόν. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι οι έμποροι εμφανίζονται από «διστακτικοί» έως και «σφιχτοί» στις παραγγελίες που κάνουν από τώρα στους προμηθευτές τους, καθώς εκτιμούν ότι η ζήτηση θα περιοριστεί αρκετά. Το φετινό δόγμα θα είναι «βλέποντας και κάνοντας», κάτι που σημαίνει παραγγελίες μειωμένες στο μισό –σε αρκετές περιπτώσεις- σε σχέση με πέρυσι, και συμπλήρωμα ανάλογα με τη ζήτηση, κατά το φθινόπωρο.
Μαρία Μίχου
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass