ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

Νέες επενδύσεις για τη Sonae Sierra

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2008 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:26
 Η Sonae Sierra ολοκλήρωσε νέες επενδύσεις του Sierra Portugal Fund που πραγματοποιήθηκαν από δύο πελάτες της Aberdeen Property Investors. Οι επενδύσεις είχαν ως αποτέλεσμα την εισροή μικτών κεφαλαίων που ξεπερνούν τα 55 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 18% των κεφαλαίων στο SPF. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει το ποσό των κεφαλαίων από τρίτους επενδυτές στα 175 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα μειώνει το ποσοστό συμμετοχής της Sonae Sierra στο SPF, περίπου, στο 42%.
Το SPF δημιουργήθηκε το Μάρτιο του 2008 με συνολικά κεφάλαια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, συγκροτήθηκε από οκτώ πορτογαλικά εμπορικά κέντρα και ενισχύθηκε από το συνδυασμό τριών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πορτογαλία. Οι τρεις επενδυτές που συμμετείχαν στο αρχικό SPF με τη Sonae Sierra ήταν οι ακόλουθοι: Το LGPI το Ινστιτούτο Συντάξεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα Φινλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο εργαζομένων σε δήμους, η Ilmarinen, μια Φινλανδική ασφαλιστική εταιρία μεικτής συνταξιοδότησης, το Ταμείο Ι και το Ταμείο ΙΙ της Ηπειρωτικής Ευρώπης, δύο ταμεία ακινήτων τα οποία διαχειρίζεται η Shroder Investment Management. Περαιτέρω επενδύσεις είναι προγραμματισμένες μετά το πέρας του καλοκαιριού.
Ο πρωταρχικός σκοπός του Ταμείου είναι να παράσχει στους επενδυτές διεύρυνση του κεφαλαίου τους και επιστροφή προσόδων μέσω της επένδυσης σε ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας πορτογαλικά εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα. Η συναλλαγή αυτή ενισχύει το στόχο της Sonae Sierra για αύξηση της διαχειριστικής δραστηριότητάς της στη διαχείριση κεφαλαίων, ενώ παράλληλα διευρύνει τις επενδύσεις της, μέσω μακροχρόνιων συνεργασιών.
Η Sonae Sierra, www.sonaesierra.com, αποτελεί μία διεθνή εταιρία που ειδικεύεται σε εμπορικά κέντρα, με πάθος να προσφέρει έναυσμα και καινοτομία στη βιομηχανία εμπορικών ψυχαγωγικών κέντρων. Η Εταιρία είναι ιδιοκτήτρια ή συνιδιοκτήτρια 48 εμπορικών κέντρων σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Βραζιλία, με Μικτή Εκμισθώσιμη Επιφάνεια (GLA) που υπερβαίνει το 1,9 εκατομμύρια τ.μ. Η Sonae Sierra αναπτύσσει στην παρούσα φάση 15 έργα, ενώ 15 νέα έργα βρίσκονται σε διαφορετική φάση υλοποίησης, σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Βραζιλία, με συνολική GLA μεγαλύτερη του 1 εκατομμυρίου τ.μ. Το 2007, τα κέντρα της είχαν πάνω από 410 εκατομμύρια επισκέψεις.
Η Aberdeen Property Investors αποτελεί εξειδικευμένο τμήμα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της Aberdeen Asset Management PLC. Η Aberdeen Asset Management PLC είναι διεθνής Όμιλος διαχείρισης επενδύσεων κεφαλαίων της τάξης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ (σε κοινές μετοχές και ακίνητη περιουσία), εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Έχοντας υπό τη διαχείρισή της κεφάλαιο, αξίας, περίπου, 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ακίνητη περιουσία στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική μέσω ταμείων ακίνητης περιουσίας, funds of funds και διαχείρισης εντολών, η Aberdeen Property Investors συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους διαχειριστές επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι πελάτες της είναι κατά κύριο λόγο θεσμικοί επενδυτές σε προγράμματα ασφάλειας ζωής και συνταξιοδοτικά ταμεία, οι οποίοι εξυπηρετούνται από περισσότερους από 800 επαγγελματίες σε γραφεία σε 11 Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και στο Σίδνεϊ.www.aberdeenpropertyinvestors.com.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass