ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΣΕ ΙΣΧΥ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥΣ

Μέτρα κατά της χειραγώγησης των μετοχών

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2008 4:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Σε ισχύ τέθηκε από χθες η αλλαγή στον μηχανισμό προσδιορισμού της τιμής κλεισίματος των μετοχών, που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά στην αλλαγή στον μηχανισμό των auctions, το Δ.Σ. του Χ.Α. είχε αποφασίσει τα εξής:
Για την αγορά μεγάλης κεφαλαιοποίησης και των ΔΑΚ:
• Την τροποποίηση των παραμέτρων του αλγορίθμου που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) των τιμών.
• Τη μείωση της περιόδου προσδιορισμού της τιμής που γίνεται σε τυχαία χρονική στιγμή από 6 λεπτά, που ισχύει σήμερα, σε 2 λεπτά.
• Την αύξηση σε 30% του ποσοστού των τελευταίων πράξεων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της τιμής κλεισίματος στην περίπτωση που δεν πληρούνται τα κριτήρια για να χρησιμοποιηθεί η τιμή του auction, από το 10% που ισχύει σήμερα.
Για την αγορά μικρής & μεσαίας κεφαλαιοποίησης και την ΕΝ.Α.:
• Η τιμή κλεισίματος να προσδιορίζεται από τον σταθμικό μέσο όρο (ΣΜΟ) του 30% των τελευταίων πράξεων αντί του 10% που ισχύει σήμερα.
ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ
Εξάλλου να θυμίσουμε πως από τις 29 Σεπτεμβρίου θα ισχύσει και η παράταση της διάρκειας της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά 20 λεπτά (από τις 17:00 στις 17:20) ώστε να «προλαβαίνουν» οι επενδυτές το άνοιγμα της Γουόλ Στριτ. Η συνεχής διαπραγμάτευση της αγοράς επεκτείνεται από τις 16:30 που ισχύει σήμερα στις 17:00.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass