ΣΤΟ 100% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ - ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Όλοι οι Εφοριακοί στην απεργία

* Σε δύο δόσεις θα πληρωθεί ο φόρος από όσους παίρνουν τα εκκαθαριστικά μέσα στο Σεπτέμβριο

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2008 3:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:35
Καθολική ήταν η συμμετοχή των εφοριακών υπαλλήλων της Λάρισας στην απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία τους. Πρώτη ημέρα χθες της 4ημερης απεργιακής κινητοποίησης που γίνεται ενάντια στην κατάργηση των ειδικών λογαριασμών που προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, κανείς υπάλληλος σε όλες της Δ.Ο.Υ. Λάρισας δε προσήλθε για εργασία   
Όπως μας ενημέρωσε η διοίκηση του τοπικού Συλλόγου η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε το απόλυτο 100% για το νομό Λάρισας ενώ στο 99% έφτασε η συμμετοχή των εφοριακών στην κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευχέρεια στην ΠΟΕ - ΔΟΥ να κάνει λόγο «για ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. 
Υπό αυτά τα δεδομένα και με τη διάθεση των εφοριακών να συνεχίσουν μαζικά την απεργία, η διοίκηση του Συλλόγου καλεί τους Λαρισαίους φορολογουμένους να μην προσέρχονται στις Εφορίες γιατί δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν. 
Η χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εφοριακών είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατείσ τον κλάδο: «Η καθολική συμμετοχή στην απεργία είναι ηχηρό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ο εφοριακός κλάδος δεν πρόκειται να υποχωρήσει και να δεχθεί μείωση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών του κατακτήσεων. Καλείται ο υπουργός Οικονομικών να εγκαταλείψει τις ισοπεδωτικές λογικές για κατάργηση ειδικών λογαριασμών που αφορούν αμιγώς αμοιβές υπαλλήλων. Να λάβει υπόψη του ότι σε όλες τις χώρες του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν ειδικές μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.
Πάταξη της φοροδιαφυγής και κανονική εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν μπορεί να γίνουν με απρόκλητες πολιτικές πυγμής εναντίον των εργαζομένων».
Να θυμίσουμε πως οι εφοριακοί, έχουν εξαγγείλει δύο 48ωρες απεργίες (χθες και σήμερα, αύριο και μεθαύριο), καταγγέλλοντας τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» της πολιτικής του οικονομικού επιτελείου. Κι ενώ αρχικώς οι ειδικοί λογαριασμοί, και συγκεκριμένα αυτοί των επιδομάτων, έμπαιναν στον προϋπολογισμό, οι διορθώσεις επί των διατάξεων που έγιναν την τελευταία ημέρα στην αρμόδια Επιτροπή εξαίρεσαν ορισμένες ομάδες, όπως των τελωνειακών. Έτσι, ο λογαριασμός των τελευταίων παραμένει εκτός προϋπολογισμού, με την αιτιολογία ότι είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Της ευνοϊκής αυτής μεταχείρισης δεν τυγχάνουν, όμως, οι εφοριακοί, οι οποίοι όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημόσιου τομέα κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και μέρος των πρόσθετων αποδοχών τους όταν θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
Στο μεταξύ νέα εκκαθαριστικά, της δέκατης μέχρι στιγμής παρτίδας, παραλαμβάνουν αυτές τις ημέρες αρκετοί Λαρισαίοι φορολογούμενοι. Ο φόρος σε περίπτωση που το εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό θα πρέπει να πληρωθεί σε δύο δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα εκκαθαριστικά, που θα φτάσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Όσοι όμως παραλάβουν τα εκκαθαριστικά τους από τον Οκτώβριο και μετά ο φόρος θα καταβάλλεται εφάπαξ. Αυτό, που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι δεν έχει σημασία πότε παραλάβατε το εκκαθαριστικό, αλλά πότε αυτό εκδόθηκε, όπως αναγράφεται πάνω στο σημείωμα. Πρόκειται για ιδιαίτερα κρίσιμη λεπτομέρεια, καθώς συχνά - για διάφορους λόγους – το ταχυδρομείο καθυστερεί την αλληλογραφία. Έτσι, ακόμα και αν λάβετε την εκκαθάριση μέσα στον Οκτώβριο, ελέγξτε αν αυτή εκδόθηκε το Σεπτέμβριο, ώστε να προλάβετε τις δόσεις. Σε περίπτωση, που έχετε τη δυνατότητα των δόσεων, εκμεταλλευθείτε τη, καθώς πλέον η εφάπαξ καταβολή δεν αποφέρει κανένα όφελος, αφού η σχετική έκπτωση έχει καταργηθεί.
 Ωστόσο για κάθε μήνα καθυστέρησης από την ημερομηνία που σας ορίζεται θα χρειαστεί να καταβάλλετε και την προβλεπόμενη προσαύξηση, που είναι 1,5% επί του ποσού που οφείλετε. 
Η πληρωμή φόρου μπορεί να γίνει είτε στην Εφορία είτε σε κάποια τράπεζα. Εάν επιλέξετε να επισκεφθείτε κάποια ΔΥΟ τότε η καταβολή μετρητών επιτρέπεται για ποσά έως 1.000 ευρώ. Για φόρο άνω των 1.000 ευρώ, πρέπει να προσκομίσετε επιταγή. 
Εάν θέλετε να αποφύγετε την επίσκεψη στην εφορία, τότε έχετε τη δυνατότητα να τακτοποιήσετε την οφειλή σας μέσω τράπεζας. Παίρνετε μαζί σας το εκκαθαριστικό σημείωμα και πληρώνετε… 
 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ
Να θυμίσουμε επίσης πως στην περίπτωση που το εκκαθαριστικό σας είναι πιστωτικό την επιστροφή του φόρου θα την πάρετε από την τράπεζα που δηλώσατε. Αν το αμελήσατε και δε σημειώσατε τον κωδικό της τράπεζας τότε θα παραλάβετε τα χρήματα από τράπεζα, που θα σας υποδεικνύει το υπουργείο Οικονομικών στο εκκαθαριστικό σημείωμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass