ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΤΕΔΑ

ΜΚΟ για ελληνικό ξύλο-έπιπλο

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2008 3:49 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:45
Σε μια ακόμη πρωτοβουλία συνέβαλε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Αγροοικοσυστημάτων (Ι.ΤΕ.Δ.Α.) του ΚΕ.ΤΕ.Α.Θ., που εδρεύει στην πόλη της Καρδίτσας, για την προώθηση της χρήσης του ξύλου και των προϊόντων του στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, το Ι.ΤΕ.Δ.Α πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού (Μ.Κ.Ο.), που θα αναλάβει το ρόλο του συντονιστή για την ανάπτυξη και την προώθηση δράσεων που σαν στόχο θα έχουν την προβολή, την προώθηση και την ενίσχυση του κλάδου του ξύλου και του επίπλου στην εγχώρια αγορά, αλλά και ευρύτερα. Για το σκοπό αυτό, την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ φορέων, εκπροσώπων επιχειρήσεων, επιστημόνων ερευνητικών κέντρων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον χώρο του ξύλου και του επίπλου στο ξενοδοχείο Holiday Inn – Attica, στην Αθήνα.Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν, η παρουσίαση του Μ.Κ.Ο. και πιο συγκεκριμένα, του οράματος και των αξιών που θα αντιπροσωπεύει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, καθώς και των στόχων που καλείτε να εκπληρώσει σε βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο διάστημα, η ανάγκη της δημιουργίας μιας καμπάνιας για το ξύλο και το έπιπλο στη χώρα μας, η δομή και ο προτεινόμενος τρόπος λειτουργίας του Μ.Κ.Ο., οι τρόποι χρηματοδότησης, οι ενέργειες και οι δράσεις που θα αναπτύξει στο άμεσο μέλλον και τα αναμενόμενα αποτελέσματα των δράσεων αυτών και τέλος ένας στρατηγικός σχεδιασμός σχετικά με την ανάπτυξη και προώθηση της λειτουργίας του κλάδου του ξύλου και του επίπλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο πιο σημαντικός επιχειρησιακός στόχος που τέθηκε στη συζήτηση, είναι η αύξηση της κατανάλωσης ξυλείας και προϊόντων ξύλου, η αύξηση της παραγωγής και των θέσεων εργασίας καθώς και η αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας, κερδοφορίας και επέκτασης του κλάδου σε νέες εγχώριες και ξένες αγορές. Αυτός ο σημαντικός επιχειρησιακός στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσα από μια μαζική επικοινωνιακή ενέργεια την οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Μ.Κ.Ο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο δρ. Γεώργιος Νταλός, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας και αναπληρωτής διευθυντής του Ι.ΤΕ.Δ.Α., ο Ιωάννης Αλμπάνης, πρόεδρος των εισαγωγέων ξυλείας Αθηνών, ο Παναγιώτης Τουλιάτος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Δημήτριος Καλλιγάς, πρόεδρος των ξυλεμπόρων Αθηνών και ο δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης, ερευνητής του ΕΘ.Ι.Α.ΓΕ στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών. Να σημειωθεί ότι οι προαναφερθέντες κύριοι αποτελούν και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω ΜΚΟ, που προέκυψε από τη συνάντηση, ενώ στο συμβούλιο μετέχουν και άλλοι εκπρόσωποι από την βιομηχανία ξύλου και από τον κλάδο του επίπλου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass